У Запоріжжі перевірять прозорість та рівень цін харчування дітей

02.03.2020 11:00

Зниження закупівельних цін на харчування дітей. Спеціалізована перевірка прозорості та рівня цін під час проведення торгів щодо харчування дітей у школах та дитячих садках. Забезпечення громадського контролю за цінами та якістю харчування дітей. Такі завдання поставив міський голова Володимир Буряк. Про це він повідомив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

Закупівельні ціни на харчування дітей у школах та дошкільних навчальних закладах. Якість цього харчування. Ці питання постійно викликають суспільний резонанс. Міський голова Володимир Буряк відреагував на ситуацію та надав низку доручень профільним службам. На своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» Володимир Буряк окреслив поставлені завдання.

Міський голова Володимир Буряк зазначив, що висунув вимогу максимально знизити закупівельні ціни, звісно не на шкоду якості. При цьому від недобросовісних постачальників місто буде позбавлятися. Міський голова особисто звернувся до Держаудитслужби з проханням перевiрити прозорість та рівень цін під час проведення торгiв стосовно харчування дiтей.

Володимир Буряк запропонував в кожному районі створити комітети громадського контролю, які будуть відстежувати ціни та якість харчування дітей. До їх складу зможуть увійти батьки, депутати, громадськість. Міський голова дав доручення департаменту освіти і науки міської ради, разом із депутатами та батьками, розглянути та запропонувати варіанти оновленого харчування, вивчити кращий український та  європейський досвід.