У Запоріжжі стартував фестиваль «Art-планета Z»

02.03.2020 16:33

Відучора, 1 березня, розпочався міський фестиваль «Art-планета Z» для учнів мистецьких шкіл. Організатор – департамент культури і туризму Запорізької міської ради. Впродовж майже місяця – до 10 квітня - учасники змагатимуться у різних конкурсах за трьома напрямами: музичне, образотворче і театральне мистецтво. Першими за звання кращих боролися юні піаністи віком від 6 до 16 років.

Загалом до участі у фестивалі долучилися 65 солістів з фаху фортепіано - учнів музичних і мистецьких шкіл міста. Концерт відбувся в актовій залі музичної школи № 2 (вул. Сталеварів, 17).

До складу журі були запрошені провідні фахівці з фаху фортепіано Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського та Запорізького музичного училища ім. П. І. Майбороди.

- Цього разу вирішили всі наші міські заходи об’єднати в один масштабний фестиваль. Його мета – виявлення обдарованої молоді, адже у нашому місті багато талановитих дітей. З-поміж 6 тисяч учнів, які навчаються у 13 мистецьких школах Запоріжжя, щороку близько тисячі беруть участь у конкурсах міського, обласного та міжнародного рівнів – про це свідчать дані моніторингу, - зазначила начальниця відділу мистецтв та навчально-просвітницької роботи департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Катерина Прокоф’єва.

За підсумками першого конкурсу пам’ятні відзнаки отримали дипломанти і лауреати (друге та третє місце). Переможці ж будуть нагороджені під час масштабного фінального концерту, який відбудеться 11 квітня у концертному залі ім. Глінки.

Тим часом у наступному етапі - 11 березня - за перемогу змагатимуться учасники класичних та камерних ансамблів відділу струнно-смичкових інструментів.