У Запоріжжі адмінкомісія покарала штрафами більше 30 порушників благоустрою

03.03.2020 17:00

3 березня відбулося чергове засідання адміністративної комісії при виконкомі Запорізької міської ради, яка розглянула 35 протоколів.

Протоколи складені як службами міста Запоріжжя (інспекція з благоустрою, райадміністрації, патрульна поліція), так і службами з контролю за благоустроєм інших міст, де запоріжці порушують правила. Половину протоколів складено за ст. 152 КУпАП – порушення правил благоустрою м. Запоріжжя.

Багато протоколів, як зазвичай, стосуються стихійної торгівлі (вул. Ладозька, Космічна, Північнокільцева, Запорізька). Також комісія розглянула протоколи й оштрафувала порушників за самовільне розміщення рекламних конструкцій, захаращення дворів та контейнерних майданчиків будівельним і великогабаритним сміттям, розклеювання оголошень, неналежне утримання територій, прилеглих до тимчасових споруд або кіосків, та пошкодження дерева.

Містяни продовжують викликати поліцію без приводу. Переважна більшість викликів здійснені в стані алкогольного сп’яніння, як-от сильно нетверезий чоловік взявся з’ясувати, наскільки швидко примчить поліція на повідомлення про вбивство. Адміністративне покарання за таке порушення – штраф 119 гривень.

Сьогодні адміністративна комісія розглянула п’ять протоколів, складених відділеннями поліції за доведення неповнолітньої особи до стану сп’яніння, з яких виокремлюється один, де мати особисто пригостила доньку алкогольним напоєм, бо не бачить у цьому нічого осудного. Також юнаки, які навчаються у професійно-технічному училищі, пригостили алкогольними напоями дівчат, з якими щойно познайомилися на вулиці. Як вони думали – ровесниць, але насправді дівчатам було 13 років. Дівчатка напідпитку почали бешкетувати, побили вікна в під’їзді. За рішенням адмінкомісії хлопці були оштрафовані на 136 гривень кожен. І отримали попередження: наступного разу, коли після їх пригощань неповнолітні чи малолітні завдадуть шкоди собі чи здійснять правопорушення, відповідальність буде вже не адміністративною, а кримінальною.

Окремо варто зупинитися на такому моменті як самовільне облаштування території. Сьогодні розглядалися протоколи, складені на запоріжців стосовно кронування дерева на власний розсуд і вивезення сусідами великогабаритного сміття на контейнерний майданчик з двору господині, яка зносить звідусюди різний непотріб, захаращує спільну територію та створює санітарну небезпеку для оточуючих. Мотиви наче благородні. Але коли вони не узгоджені ні з міською інспекцією з благоустрою, ні з районними адміністраціями, то призводять до адміністративного покарання.