Володимир Буряк закликав народних депутатів України захищати інтереси Запоріжжя

03.03.2020 15:13

Міський голова Володимир Буряк продовжує наполягати на збереженні обласних протитуберкульозних амбулаторних диспансерів, які працюють у Запоріжжі. На думку міського голови, їх закриття є неприпустимим, а активну позицію у цьому питанні повинні зайняти і народні депутати, які представляють Запорізьку область у Верховній Раді України. На прохання журналістів міський голова Володимир Буряк висловив сьогодні свою позицію з цього приводу.

Вже з 1 квітня у Запоріжжі можуть припинити роботу три амбулаторних протитуберкульозних диспансери. Причина – нестача коштів в обласному бюджеті в умовах другого етапу медичної реформи. У ситуацію втрутився міський голова Володимир Буряк.

- Не буду казати, що ситуація склалася сьогодні. До неї призвело систематичне недофінансування медичної галузі. Зараз дійсно йде медреформа, яку потрібно завершити. Однак не хотілося, щоб це призводило до таких наслідків. Епідемія туберкульозу є проблемою для всієї України. У такій ситуації закривати подібні заклади не лише неприпустимо, а й злочинно, - сказав Володимир Буряк.

На минулій сесії міської ради депутати підтримали ініціативу міського голови Володимира Буряка, було прийняте Звернення до Президента України Володимира Зеленського, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України. Також Володимир Буряк направив листа керівництву області, у якому зазначено, що місто готове взяти участь у співфінансуванні протитуберкульозних диспансерів для їх збереження.

- Місто готове виділити частину необхідних коштів. Можливо 12-13 мільйонів гривень для того, щоб ці заклади продовжували працювати цього року. За цей час проблему необхідно вирішити на загальнодержавному рівні, - заявив Володимир Буряк.

Міський голова впевнений, що свою позицію мають висловити і народні депутати України, які представляють Запорізьку область. Адже у цьому скликанні їх досить багато від різних політичних партій. Володимир Буряк відзначив, що запоріжці повинні отримувати кваліфіковану медичну допомогу у лікуванні туберкульозу. Для цього необхідно зберегти спеціалізовані медичні заклади. І навколо цього треба об’єднатися всім, у тому числі народним депутатам України.

- Звертаюся і до народних депутатів України, які представляють Запорізьку область. Вас обрали запоріжці, а це означає, що ви маєте захищати їх інтереси, інтереси Запоріжжя та Запорізької області, - наголосив Володимир Буряк.