Запорізька міська рада взяла участь у загальнодержавному заході до Дня відкритих даних

04.03.2020 16:00

4 березня у Києві стартував масштабний захід «Open data day», присвячений відзначенню Міжнародного дня відкритих даних в Україні. В межах події були організовані панельні дискусії, воркшопи, презентації стартапів та прямі включення з містами, лідерами у розвитку сфери відкритих даних.

У списку запрошених онлайн-спікерів загалом було 9 міст. Разом із Запоріжжям про свої досягнення і плани в сфері відкритих даних розповідали представники Львова, Дрогобича, Харкова, Хмельницького, Вінниці, Маріуполя, Луцька та Кропивницького.

Пряме включення з головною сценою «Open data day» в Києві провели профільні фахівці Запорізької міської ради на чолі з керуючим справами міськвиконкому Романом Омельяновичем.

- Прозорість і відкритість дають чимало можливостей для міста, тому ми розпочали активну роботу над покращенням якості наших наборів. Цього року було проведено аудит даних Запорізької міської ради, виконавці – справжні професіонали, представники Агенції журналістики даних. Результати та персональні рекомендації маємо отримати вже за кілька днів, і вже з ними продовжимо вдосконалення політики відкритих даних. Також дуже чекаємо на проведення хакатону «Open Data Campus», на якому плануємо створити нові корисні сервіси для містян, - розповів Роман Омельянович.