Вже 9 запорізьких сімей скористалися можливостями сервісу єМалятко

04.03.2020 16:09

Запорізькі родини, у яких очікують народження дітей, заздалегідь інформуватимуть про можливість скористатися сервісом єМалятко. Це необхідно для того, щоб вони заздалегідь оформили картку для отримання соціальних виплат. У результаті після народження дитини вже у пологовому будинку сім’ї зможуть отримати одразу 8 адміністративних послуг. У тому числі оформити виплати на дитину. Таке завдання поставив сьогодні міський голова Володимир Буряк.

У Запоріжжі запрацював сервіс єМалятко. За кілька днів його можливостями вже скористалися 9 сімей. Сьогодні міський голова Володимир Буряк перевірив, як працює цей сервіс у пологових будинках міста. Зокрема у пологовому будинку №4, який розташований у Дніпровському районі.

- Тепер батькам немає потреби ходити в різні інстанції з великою кількістю документів. Послуга надається безпосередньо у пологовому будинку. Є питання щодо інформування майбутніх батьків про можливості сервісу єМалятко. Поставив завдання робити це заздалегідь, ще під час звернень до жіночих консультацій, - зазначив Володимир Буряк.

Сьогодні у пологовому будинку №4 оформлені документи на дітей отримали 2 мами. Ще вчора вони подали заяву, а сьогодні отримали на руки документи. Зазначають, що заповнення анкет зайняло лише 15 хвилин.

У Ольги Сварачевської народилася дівчинка, яку назвали Ладою. Ользі є з чим порівняти, адже це вже друга дитина. Каже, що новий сервіс значно спростив життя сім’ям, у яких народилася дитина. Марія Кононихіна також задоволена. Вона зразу ж дізналася, що новий сервіс запрацював та вирішила ним скористатися. Міський голова Володимир Буряк привітав молодих мам зі значною подією у житті та вручив оформлені документи.

Відзначимо, у Запоріжжі за кошти бюджету міста створено мережу філій Центру надання адміністративних послуг. У місті вже працює 6 таких філій, 7-му планується відкрити цього року. Розвиток мережі філій ЦНАП дозволяє Запоріжжю брати участь у пілотних загальнодержавних проєктах, зокрема таких як єМалятко. Планується, що через деякий час сервісом єМалятко можна буде скористатися і у запорізьких філіях ЦНАП.

Міський голова Володимир Буряк нагадав, що також у запорізьких філіях ЦНАП планують розпочати оформлення та видачу закордонних паспортів, українських паспортів у вигляді ІD-карток. Необхідне обладнання закуповують за кошти бюджету міста.

Нагадаємо, написавши лише одну заяву, запоріжці можуть отримати одразу 8 послуг:

• зареєструвати народження та отримати свідоцтво;

• визначити походження дитини;

• визначити належність дитини до громадянства України;

• зареєструвати місце проживання;

• оформити допомогу при народженні;

• оформити допомогу багатодітним;

• присвоїти дитині унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі;

• отримати ІПН дитини.