У лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги з’явився новий рентген-апарат

04.03.2020 17:59

Сьогодні, 4 березня, у КНП «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги» відкрили новий рентген-кабінет. Для цього за кошти міського бюджету було придбано рентген-апарат і здійснено ремонт приміщення. Нове обладнання – компактне та зручне в використанні. Його пропускна спроможність сягає 150 пацієнтів на день.

Діагностичну ситему Calipso F MTOps італійського виробництва було придбано минулоріч за кошти бюджету міста. Новий рентген-апарат простий у використанні, розрахований на два робочих місця.

Як розповів завідувач рентгенологічного відділення КНП «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги» Євген Ксензов, важливою його перевагою є низька доза опромінення, а також чіткість знімків у порівнянні з плівкою. Їх можна зберігати на цифрових носіях, надсилати через мережу Інтернет, або ж друкувати на принтері зі збереженням якості.

- Знімки ми отримуватимемо вже за кілька секунд після проведення дослідження. Апарат дозволяє масштабувати отримані зображення, а також коригувати їхню контрастність та яскравість. Це сприятиме зниженню кількості діагностичних помилок і рівня променевого навантаження на пацієнта, що важливо для його здоров’я, - додав Євген Ксензов.

Рентгенологічне відділення лікарні працює в цілодобовому режимі з 1965 року, відтоді наявне тут обладнання не оновлювалося. Тільки минулоріч було обстежено 6,5 тис. осіб, яким було виконано 80 тис. рентгенограм.

З роботою устаткування ознайомився заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Сьогодні добігли кінця роботи над дуже важливим проєктом у лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги. Коли «швидка» доправляє людину з травмами і переломами до травмпункту, рентгенівські дослідження є одними з базових. Дійсно, до цього тут працював рентген-апарат, якому виповнилося вже більше 20 років. Він морально і матеріально застарів, тож не відповідав сучасним вимогам. Ми придбали за міською програмою сучасний цифровий рентген і відремонтували приміщення. Обладнання дороговартісне – коштує більше 3,5 млн грн, ще 1 млн грн спрямували на ремонтні роботи. Впродовж тижня цей кабінет запрацює на повну. Загалом, за дорученням міського голови Володимира Буряка, за чотири роки вдалося оновити близько 13-14 рентгенів, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Нагадаємо, минулого тижня сучасний рентген-кабінет запрацював у поліклінічному відділені 1-ї міської дитячої лікарні.

Для КНП «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги» впродовж останніх трьох років також було придбано ангіограф, відеоендоскопічний комплекс для малоінвазивних оперативних втручань, лазерну хірургічну систему і п’ять апаратів штучної вентиляції легенів.