У Запоріжжі першим у матчі Кубка Девіса зіграє Сергій Стаховський

05.03.2020 16:10

У Запоріжжі відбулося жеребкування матчу першої світової групи Кубка Девіса між чоловічими збірними України та китайського Тайбея. Першими 6 березня на корти вийдуть перша ракетка української збірної Сергій Стаховський та Чун Сін Ценг. У жеребкуванні взяв участь міський голова Володимир Буряк, який і визначив склад першої пари.

6 та 7 березня у Запоріжжі відбудеться матч першої світової групи Кубка Девіса між чоловічими збірними України та китайського Тайбея. Матчі пройдуть 6 та 7 березня у Палаці спорту "Юність». У перший день відбудуться дві одиночні та одна парна зустріч, 7 березня – дві одиночні зустрічі. Жеребкування пройшло сьогодні. У ньому взяв участь міський голова Володимир Буряк, якому довірили визначити склад гравців у першому матчі.

У першій грі зустрінуться перша ракетка української збірної Сергій Стаховський та друга ракетка збірної китайського Тайбея Чун Сін Ценг. Потім зіграють Ілля Марченко та Тунг-Лін Ву. Змагання продовжаться 7 березня, на цю дату заплановані парна зустріч, два одиночних матчі.

- Приємно приймати таку подію у Запоріжжі. Цього б не було без сучасного Палацу спорту «Юність», який було створено завдяки інвестору, керівництву підприємства «Мотор Січ». Впевнений, що після проведення 6 та 7 березня матчів запоріжці ще більше полюблять великий теніс, - сказав Володимир Буряк.

Тобто свого часу було прийняте правильне рішення продати досить занедбаний Палац спорту інвестору. У результаті місто отримало сучасний спортивний комплекс, який відповідає світовим стандартам. Адже тут вже проходили міжнародні матчі з гандболу, баскетболу. Тепер настала черга великого тенісу. Міський голова зазначив, що українцям дістався серйозний суперник, але у нашої збірної є всі можливості для перемоги.

Віце-президент Федерації тенісу України Євген Зукін відзначив, що Запоріжжя стало 10 українським містом, яке прийматиме матч Кубка Девіса, подякував за підтримку проведення матчу з боку міського голови Володимира Буряка.

Відзначимо, що Володимир Буряк не лише взяв участь у жеребкуванні, а й поспілкувався з представниками збірної України. Зокрема обговорив з капітаном нашої збірної Андрієм Медведєвим перспективи розвитку великого тенісу у Запоріжжі. Вже цього року Андрій Медведєв планує провести у нашому місті урок з великого тенісу для школярів.

Українська збірна сподівається на перемогу, адже у разі успіху отримає можливість продовжити боротьбу за вихід до Світової групи Кубка Девіса.