Володимир Буряк перевів усі служби в режим підвищеної готовності через загрозу коронавірусу

10.03.2020 12:04

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк сьогодні під час апаратної наради поставив завдання перевести органи управління, підпорядковані сили та засоби цивільного захисту міськради, місцеву комісію з питань техногенної та екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій міста в режим підвищеної готовності.

- Розробити план щодо дій про попередження розповсюдження гострих респіраторних інфекцій з урахуванням транспорту, медзакладів, освіти. Всім керівникам виконавчих органів, підприємствам, установам, закладам міста здійснити заходи щодо активізації проведення спостереження та контролю за станом поширення респіраторних захворювань, розробити план і комплекс заходів, підготувати пропозиції щодо обсягів та джерел фінансування. Також визначити можливу участь підприємств міста в виготовленні індивідуальних засобів захисту та дезінфекції. Зробити все, що можливо і неможливо, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова також доручив посилити спільну роботу з «Укрзалізницею» та підприємствами, які перевозять пасажирів на міжміських маршрутах. У транспорті міста, як комунальному, так і приватному, робота з санітарної обробки салонів була впроваджена з початком епідеміологічного сезону, щоб вберегти пасажирів та водіїв від грипу та ОРЗ. Але за дорученням мера роботу буде посилено. Зокрема, ретельніше перевірятимуть на санітарну обробку ранкові виїзди транспорту.

Що стосується готовності медичних закладів приймати хворих на коронавірус у разі потреби, то вони будуть забезпечені всім необхідним. Як повідомила директорка департаменту охорони здоров’я міської ради Вікторія Ушакова, першочергово хворих прийматиме обласна інфекційна лікарня. Якщо буде необхідно, то міські лікарні також готові надавати допомогу, зокрема, лікарня екстреної медичної допомоги, 9-та та 6-та міські лікарні, де є реанімаційні відділення, а для обсервації може бути призначена 8-ма міська лікарня. Запаси на перший час вже зроблені, зокрема придбані протичумні костюми, виділені кошти на закупівлю спеціальних масок.