У Запоріжжі школярів навчають гуманному та дбайливому ставленню до тварин

10.03.2020 17:29

Сьогодні, 10 березня, у міській гімназії № 71 відбувся урок доброти, присвячений гуманному ставленню до братів наших менших. Його мета – підвищення відповідальності за чотирилапих, а також запобігання їх безпритульності.

Зустріч серед учнів паралелей 5-х і 7-х класів пройшла у актовій залі гімназії № 71. На захід завітали працівники КП «Побутовик» та інспекції з благоустрою Запорізької міської ради.

У форматі лекції дітям розповіли про особливості догляду за тваринами, зокрема підбір раціону і необхідність стерилізації домашніх улюбленців. Також всі охочі мали змогу поставити власні запитання й отримати слушні поради. Другу частину присвятили налагодженню позитивного контакту із молодшою співробітницею КП «Побутовик» - хаскі на прізвисько Сара.

- Уроки доброти впровадили минулоріч серед учнів 5-х, 6-х, 7-х класів. Ми вважаємо, і такої ж думки психологи, що у саме у цей період формується відповідальне ставлення до тварин у підростаючого покоління. У ході таких зустрічей намагаємося акцентувати увагу не тільки на ставленні до котів та собак, а й загалом на особливостях підбору й утримання домашніх улюбленців. Це й папужки, хом’ячки, шиншили та інші, - розповіла начальниця сектору з захисту тварин КП «Побутовик» Анна Цаюкова.

Як зазначив директор КП «Побутовик» Сергій Натахін, щороку у Запоріжжі відловлюють близько 1200 безпритульних собак і 600 котів. З метою контролю чисельності чотирилапих безхатьків у місті реалізується програма поводження з тваринами, яка також передбачає їх стерилізацію, вакцинацію від сказу і чіпування. Одним із завдань є широка просвітницька робота.

- Останнім часом почастішали випадки жорстокого поводження з тваринами. Це сфера відповідальності правоохоронних органів. Проте ми не можемо залишатися осторонь цієї проблеми, тож було ухвалене рішення, в рамах міської програми, започаткувати цикл лекцій під назвою «Уроки доброти». Метою таких зустрічей є спілкування з дітьми. Виховання слід починати з раннього віку, щоб вони мали цілісне уявлення про навколишній світ, - зазначив начальник інспекції з благоустрою Віталій Лисенко.

Такі зустрічі провели вже у 10 запорізьких школах. У планах працівників КП «Побутовик» та інспекції з благоустрою навідатися у прилеглі до обласного центру райони.