У Запоріжжі частково демонтували незаконно встановлену автостоянку

12.03.2020 16:19

У Запоріжжі почали зносити незаконну автостоянку, встановлену по вулиці Товариській, 70, що у Дніпровському районі. Причиною послугував збіг терміну дії договору оренди земельної ділянки. Працівники КП «Титан» і КП «Запоріжремсервіс» за допомогою спецтехніки зняли ворота на в’їзді. Решту конструкцій буде усунуто до початку квітня – з метою збереження наявних тут автівок і пошуку для них нових паркувальних місць.

Цей спір виник через те, що земельна ділянка використовувалася без правовстановлюючих документів, тобто не була оформлена належним чином.

Центральний апеляційний господарський суд задовольнив позовні вимоги Запорізької місцевої прокуратури № 3, чим зобов’язав підприємця – власника автостоянки - повернути вже згадану земельну ділянку міській раді. Минулоріч наприкінці грудня було відкрите виконавче провадження. Всі конструкції на території мають бути ліквідовані - це паркан, тимчасова споруда для перебування охорони, вхідна група і шлагбаум.

Інспекція з благоустрою направила запити до управління з питань земельних відносин, а також департаменту архітектури і містобудування з метою з’ясування наявності, або відсутності документів.

Перші повідомили, що на даний час ніяких рішень стосовно поновлення договору оренди Запорізькою міською радою не приймалося, а термін дії старого документу, укладеного ще у 2003 році, збіг у 2008-му. Не погоджено розміщення цієї автостоянки й департаментом архітектури і містобудування.

- Інспекція з благоустрою, в рамках наданих повноважень, підготувала пакет документів щодо ухвалення рішення виконкому про усунення наслідків порушення правил благоустрою території міста по вулиці Товариській, 70. Його затвердили у січні поточного року. Відтоді минуло вже півтора місяці, тож міська влада має повністю всі законні підстави для виконання даного рішення, - розповів начальник інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Віталій Лисенко.

Відповідальній особі – власнику - було відведено 7 днів для здійснення демонтажу автостоянки. На територію двічі навідувалися представники Дніпровської райадміністрації, але дані пропозиції не були виконані. 

На основі рішення виконкому, рішення суду, а також відкритого провадження у державній виконавчій службі сьогодні частину конструкцій було усунено. Представники міських комунальних підприємств «Титан» і «Запоріжремсервіс» знесли ворота на в’їзді.

Задля пошуку компромісного рішення власник автостоянки та представники комісії з демонтажу продовжили перемовини у будівлі Дніпровської райадміністрації, де підписали мирову угоду. Домовилися, що до кінця березня підприємець самостійно ліквідує решту конструкцій і паркан довкола. Таким чином йому вдасться забезпечити збереження наявних тут авітвок і виконати договірні зобов’язання перед їх власниками.