Керівники медичних закладів Запоріжжя стали професійними управлінцями

13.03.2020 10:30

Керівники запорізьких центрів ПМСД та лікарень отримали дипломи магістрів про другу освіту у сфері управління та адміністрування. Вони завершили навчання у Класичному приватному університеті за спеціальностями «Управління та адміністрування» або «Публічне управління та адміністрування». Відбулося вручення дипломів. У заході взяв участь міський голова Володимир Буряк, який привітав медичних працівників з важливою подією у їхньому житті.

В Україні продовжується медична реформа. У зв’язку з цим змінюються і вимоги до керівників медичних закладів. Тепер вони повинні бути професійними адміністраторами, які зможуть забезпечити ефективне управління своїм медичним закладом. З 1 січня 2022 року всі відповідні керівники в галузі охорони здоров’я повинні також мати освіту за ступенем магістра за спеціальностями, які стосуються управління та адміністрування, або спеціальністю «Публічне управління та адміністрування», «Право», «Соціально поведінкові науки», «Гуманітарні науки».

Зрозуміло, що це стосується і керівництва лікарень, центрів ПМСД у Запоріжжі. До цього потрібно готуватися заздалегідь. Саме тому понад 20 керівників таких закладів, представників департаменту охорони здоров’я міської ради вирішили навчатися у Класичному приватному університеті. Навчання тривало півтора роки. Тепер вони отримали дипломи про здобуття ще однієї вищої освіти. Дипломи медикам вручив міський голова Володимир Буряк.

- Тут сьогодні прозвучало, що отриманий диплом є крапкою у навчанні. Але краще щоб це були, як то кажуть, три крапки. Адже вчитися ніколи не пізно. У першу чергу хочу вас привітати з тим, що ви знайшли час та можливість для продовження освіти. Всі розуміють, наскільки важко керувати колективом та одночасно навчатися, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова зазначив, що у Запоріжжі багато уваги приділяється розвитку галузі охорони здоров’я. Реалізується міська програма у сфері первинної медицини. Виділяються кошти на виконання ремонтів та закупівлю обладнання для лікарень. Зокрема цього року повинен запрацювати ангіограф у Міській лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги.

- Ми продовжимо виділяти кошти на розвиток медицини. У тому числі й на виконання ремонтів, закупівлю медичного обладнання. Галузь охорони здоров’я продовжить розвиватися. І ви, як уже професійні адміністратори та управлінці, допомагатимете в цьому, - зазначив Володимир Буряк.

Також міський голова Володимир Буряк вручив Почесні грамоти виконкому представникам КПУ.