21 вересня у Запоріжжі відкриється VI фестиваль Альтернативного українського театру «Золота Хортиця – 2017»

18.09.2017 14:35

В шостий раз на о. Хортиця в муніципальному театрі-лабораторії «Ві» відбудеться театральний фестиваль «Золота Хортиця». Фестиваль було започатковано у 2005 році, проходить він раз на 2 роки і щоразу має новий напрямок. Цього року «Золота Хортиця – 2017» - це відкритий фестиваль Альтернативного українського театру.

Організаторами фестивалю виступають Департамент культури і туризму Запорізької міської ради спільно з муніципальним театром-лабораторією «Ві» за підтримки міської влади.

Сьогодні під час прес-конференції, яка була присвячена питанням відкриття і проведення фестивалю, головний спеціаліст управління культури Департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Володимир Назаренко відзначив, що фестиваль став знаковою культурологічною подією для міста.

- Фестиваль – це знакова подія для Запоріжжя, - сказав Володимир Назаренко. - Це, передусім, розширення творчих, культурних зв’язків, виявлення і підтримка творчої молоді, сприяння інтеграції запорізького театру у Всеукраїнський театральний простір. Одним із головних пріоритетів фестивалю – є те, що Запоріжжя має звучати не лише, як індустріальний центр, а й як висококультурне і високодуховне місто. Суттєву фінансову підтримку надала міська влада. Для порівняння: кошторис фестивалю «Золота Хортиця – 2015» складав близько 90 тис грн, цього року – це 200 тис грн.

Офіційне відкриття фестивалю відбудеться 21 вересня о 17-00 на площі Маяковського. З 16-30 почнуть працювати різні інтерактивні локації, присвячені театральному мистецтву: «грим-майстерня», «фото-зона», «театральна бібліотека», «музична локація». Вперше муніципальний театр-лабораторія "Ві" представить запоріжцям і гостям міста вуличну виставу «Кольоровий сон. Птаха ».

Протягом 22 – 30 вересня на сцені театру-лабораторії «Ві» глядачі побачать вистави фестивалю і стануть свідками різних тем та жанрів. Цього року свою майстерність представлять 11 театрів із Києва, Луцька, Чернігова, Полтави, Рівного, Харкова, Новомосковська та Запоріжжя.

У рамках фестивалю відбудеться проведення фахових майстер-класів від представників театрів учасників та незалежних театральних експертів.