Міський департамент освіти і науки відзвітував про виконання бюджету в 2019 році

12.03.2020 17:48

Сьогодні, 12 березня, в актовій залі Запорізького класичного ліцею відбулось публічне представлення звіту про виконання бюджету департаменту освіти і науки Запорізької міської ради за 2019 рік.

Загальний обсяг видатків департаменту в 2019 році склав понад 2,5 млрд гривень. Позитивний ефект від виконання бюджету на 2019 рік – відсутність випадків несвоєчасного проведення видатків по захищених статтях, таких як оплата праці освітян, харчування дітей та оплата комунальних послуг.

Велика робота була спрямована на проведення ремонтів та закупівлю нового обладнання в навчальні заклади міста. Так, близько 3 млн гривень були передбачені на придбання обладнання для закладів дошкільної освіти. Понад 16 млн гривень було спрямовано на розвиток нової української школи, де 70% коштів – державна субвенція, а 30% - співфінансування з міського бюджету. Сучасний освітній простір з’явився у 272 класах Нової української школи.

За рахунок субвенції з державного бюджету в 2019 році 9,2 млн гривень були передбачені на придбання персональних комп’ютерів та послуг з доступу до Інтернету. Частина коштів із вказаної суми в розмірі 2 млн гривень - співфінансування з міського бюджету.

За підтримки міського голови та депутатів міської ради вирішено питання організації щоденного підвозу учнів до закладів освіти Шевченківського району – придбано спеціалізований автобус на 36 місць. У межах розвитку інклюзивного навчального процесу для підтримки дітей з особливими освітніми потребами придбано 1201 одиницю комп’ютерного обладнання та спеціальних засобів корекції.

Для модернізації та оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів придбано 1232 одиниці обладнання довгострокового користування на загальну суму 896 тис. гривень. Придбано 61 одиницю комп’ютерного, інтерактивного та спортивного обладнання.

Забезпечено функціонування 30 пришкільних таборів денного перебування, в яких відпочили 1950 дітей. 288 школярів було направлено до позаміських дитячих закладів відпочинку, 1603 школярі, які потребують особливої соціальної уваги, були направлені в дитячі заклади відпочинку. На це було спрямовано понад 18 млн гривень.

Перед початком нового навчального року проведено поточні ремонти на загальну суму 38 млн гривень у 223 закладах.

Навчальні заклади також активно брали участь у міському конкурсу «Громадський бюджет 2019» 13 закладів освіти міста отримали додаткові кошти на реалізацію проєктів і спрямували їх на підвищення якості освіти.

- За цими цифрами – дуже копітка та відповідальна робота всіх верств влади міста – починаючи з міського голови та закінчуючи провідними економістами департаменту, які кожну копієчку розподіляють відповідно до потреб та можливостей. Хочу подякувати депутатам за їхню участь у освітньому процесі та залученні депутатських фондів для вирішення потреб освітніх закладів. Наш сьогоднішній захід спрямований на прозорість – це наша головна теза. Прозорість у бюджеті, прозорість в інших процесах, пов’язаних з нашою роботою. Намагаємось завжди бути відкритими для громадськості, - зазначив директор департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Станіслав Романчук.

З більш детальною інформацію про виконання бюджету департаментом освіти і науки Запорізької міської ради за 2019 рік можна ознайомитись на сайті osvita.city.