Відділення денного перебування Комунарського району відвідують більше сотні запоріжців

12.03.2020 17:57

Зазначене відділення, розташоване за адресою вул. Парамонова, 11а у Комунарському районі, працює для літніх людей та осіб з інвалідністю. Загалом у структурі Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування діє 6 таких відділень, які відвідують більше тисячі містян.

Соціальні послуги в відділенні денного перебування Комунарського району отримують 160 запоріжців. Окрема група сформована для молодих людей з інвалідністю старших 18 років, котрі мають порушення центральної нервової системи та психіки. Таких тут близько 60. У закладі вони можуть перебувати впродовж всього дня з організованим змістовним дозвіллям, відповідним доглядом та харчуванням.

- Цю групу для молоді з інвалідністю ми були змушені створити в 2018 році. Подальший шлях частини наших вихованців, котрі пройшли курс реабілітації в відділенні для дітей з інвалідністю, був невідомий. Вони мали йти в інтернати, або ж сидіти вдома зачиненими. Ми знайшли вихід із ситуації – почали працювати з ними в напрямку соціальної адаптації, щоб закріпити навички, отримані в дитячих відділеннях, і з метою підтримки їх подальшого розвитку, - розповіла директорка Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування Марина Боринос.

Загалом у цій будівлі працюють 3 відділення – крім вже згаданого, також комплексної реабілітації дітей з інвалідністю і соціальної допомоги вдома.

Чимала увага приділена фізичній реабілітації. Тут систематично проводяться заняття для літніх людей та осіб з інвалідністю. Для цього в 2018 році за підсумками участі в проєкті «Громадський бюджет» був облаштований спортивний майданчик просто неба – з тренажерами та лавками для сидіння.