У програмі «Черговий по місту» обговорили актуальні питання життєдіяльності Запоріжжя

13.03.2020 16:57

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на каналі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 12 березня гість студії, заступник міського голови Володимир Волобуєв, відповідав на питання запоріжців, які вони задавали і телефоном прямого ефіру, і в соціальній мережі «Фейсбук».

За традицією на початку програми «черговий по місту» розповів про події, які відбувались у Запоріжжі останнім часом.

Однією з неприємних подій минулого тижня стала трагедія в КП «Центральний парк культури і відпочинку «Дубовий гай». Там загинула дитина.

- Давати будь-які коментарі з цього приводу неправильно, бо слідчі органи проводять перевірку всіх обставин події. Ми зі свого боку надаємо всі необхідні документи для того, щоб слідство було відкритим та знайдені винуватці. Перше, що було зроблено - відсторонено директора парку задля того, аби слідство велося якомога швидше та ефективніше. Була створена робоча група, яка провела аналіз всіх обставин та надала необхідну інформацію правоохоронцям. Крім того, міський голова розпорядився перевірити всі атракціони, дитячі майданчики та загалом усі місця відпочинку дітей та дорослих. Вона триватиме до кінця березня, всі небезпеки там будуть усунені - зазначив Володимир Волобуєв.

Заступник міського голови наголосив: якщо містяни мають інформацію щодо небезпечних дитячих майданчиків та інших комплексів, залишати заявки на 15-80, а не розміщувати її у мережі «Фейсбук». Це буде більш ефективним, тому що до цієї диспетчерської служби підключено багато міських служб, які виконують ці заявки.

Ще однією темою, яку цього тижня обговорювали у Запоріжжі, стала коронавірусна інфекція. 11 березня Кабінет міністрів України видав розпорядження ввести обмеження в усіх навчальних закладах, місцях проведення масових заходів. У Запоріжжі з цього приводу провели засідання комісії ТБНС та був розроблений комплекс профілактичних заходів. Так, визначені лікарні, які за необхідності будуть приймати пацієнтів з підозрами на коронавірус. Крім того, в міжнародному аеропорту Запоріжжя за дорученням міського голови облаштували контрольно-санітарний пункт.

- Зараз стоїть завдання облаштувати подібні пункти на залізничному вокзалі, автостанціях. Також посилили заходи дезінфекції в громадському транспорті. Не варто нагнітати обстановку, скуповувати в аптеках засоби індивідуального захисту. Вся інформація щодо перебігу подій буде надаватись містянам у повному обсязі, - зазначив Володимир Волобуєв.

Також Володимир Волобуєв відповів на запитання запоріжців, які вони ставили телефоном та в соціальній мережі «Фейсбук». Зокрема містяни цікавились ремонтом доріг у приватному секторі та внутрішньоквартальних доріг, запуском нових маршрутів муніципального транспорту, паркуванням у заборонених місцях, роботою служби інспекторів з паркування, роботою маршруту № 38 тощо.