У Запоріжжі розповіли про зміни в сфері технічної інвентаризації майна

13.03.2020 17:07

З минулого року набрала чинності оновлена Інструкція про порядок проведення технічної інвентаризації об’єктів нерухомого майна. Зокрема одна з головних позицій документу стосується визначення так званого зберігача – юридичної особи публічного права, яка відповідно до законодавства триматиме у себе екземпляр інвентаризаційної справи.

У грудні минулого року рішенням Запорізької обласної ради зберігачем у нашому регіоні був визначений департамент реєстраційних послуг Запорізької міської ради.

- Відповідно до нового порядку усі БТІ мають передати екземпляри матеріалів технічної інвентаризації безпосередньо зберігачу. У кожному регіоні – це окрема визначена особа публічного права. Для Запорізької області – це наш міський департамент реєстраційних послуг. Такі зміни допоможуть захистити людей від певних злочинних намірів, наприклад, підробок документів, незаконного заволодіння їх майном, - зазначив керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович.

Відтепер усі технічні паспорти, що перебуватимуть на зберіганні департаменту реєстраційних послуг, будуть оснащені спеціальними QR-кодами, завдяки яким у спеціальному електронному сервісі можна буде перевірити дійсність техпаспорту.

- Просканувати код можна за допомогою телефону або іншого гаджету, оснащеного спеціальним зчитувачем. Далі відбудеться зв'язок з реєстром і на екрані з’явиться інформація - чи є цей документ чинним, хто його завів, на яку адресу він зареєстрований, а також дата створення документа, - розповів директор департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради Тарас Кириченко.