У Запоріжжі нагородили добровольців

13.03.2020 15:45

Міський голова Володимир Буряк сьогодні зустрівся з учасниками АТО та ООС, які свого часу добровольцями пішли захищати Україну. Обговорили питання медичного обслуговування, соціального захисту ветеранів. Декільком добровольцям вручили Подяки виконкому. Зустріч відбулась напередодні Дня українського добровольця.

14 березня в Україні відзначатимуть День українського добровольця. Це свято тих, хто серед перших став на захист незалежності та територіальної цілісності нашої держави. Сьогодні представників українських добровольчих формувань у міськвиконкомі привітав міський голова Володимир Буряк, вручив Подяки виконавчого комітету міської ради.

- Хто б що не казав, але те, що відбувається - дійсно війна. На жаль, фактично на долю кожного покоління у нас припадає своя війна. Друга світова, війна в Афганістані. Ще одна війна триває зараз. Потрібно шанувати ветеранів, не змінювати ставлення до таких людей у залежності від політичних подій, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що спочатку планував провести цю зустріч більш масштабно. Однак через прийняті на державному рівні попереджувальні заходи з недопущення розповсюдження інфекції прийшлося від цього поки відмовитися.

Депутат міської ради, учасник АТО Олег Коломоєць наголосив, що таке свято як День українського добровольця дійсно важливе. Адже саме завдяки добровольцям у 2014-2015 роках вдалося захистити незалежність України. Це відбулося саме у той момент, коли держава виявилася повністю не готовою до війни.

Учасники АТО/ООС зазначили, що існує багато важливих для них питань, але на першому місці медичне обслуговування. Зокрема занепокоєння викликають плани закриття низки обласних медичних закладів, відділень, які надавали медичні послуги ветеранам АТО. Міський голова Володимир Буряк висловив думку, що у разі необхідності вже на найближчу сесію депутати міської ради повинні винести звернення до обласної ради з цього приводу.

У свою чергу Володимир Буряк наголосив, що місто як може допомагає учасникам АТО, Збройним силам. Зокрема цього року продовжиться ремонт Запорізького військового госпіталю, на що передбачені кошти у міському бюджеті. Також міський голова доручив вивчити можливість виділення хоча б кількох квартир запорізьким учасникам бойових дій.

У той же час є питання, які необхідно вирішувати на державному рівні. Зокрема щодо статусу учасників АТО/ООС, можливості будівництва житла для ветеранів і т.д. Учасники АТО пообіцяли підготувати свої пропозиції щодо важливих для них питань, які необхідно вирішити на рівні держави.