У Запоріжжі публічно представили звіт про виконання бюджету за 2019 рік

13.03.2020 17:20

Сьогодні, 13 березня, відбулося публічне представлення річного звіту про виконання бюджету Запоріжжя за 2019 рік.

Запорізька міська рада забезпечує достовірність та відкритість інформації про доходи та видатки місцевого бюджету.

Так, директорка департаменту фінансової та бюджетної політики Ольга Вагіс відзвітувала, що надходження до міського бюджету Запоріжжя за 2019 рік склали 9 мільярдів гривень. Левову частку займає податок на доходи фізичних осіб, а також місцеві податки та збори (так званий єдиний податок і плата за землю).

Своєчасно та в повному обсязі були профінансовані необхідні захищені статті видатків – це нарахування на заробітну плату, медикаменти, харчування, оплату енергоносіїв. Загалом всі планові показники вдалося виконати на 100%.

- Якщо взяти бюджет розвитку, то ми спромоглися зберегти всі пріоритетні напрямки, які не перший рік діють і впроваджуються в Запоріжжі. Це ремонт та реконструкція скверів, площ. Зокрема були завершені роботи в парку ім. Клімова, продовжені в парку ім. Гагаріна. А на проспекті Маяковського облаштовані пішохідна зона та проїжджа частина, - розповіла Ольга Вагіс.

Минулоріч також було завершене будівництво нового терміналу запорізького аеропорту, виконаний ремонт злітно-посадкової смуги, що сприятиме залученню більшої кількості авіакомпаній, а також зростанню пасажиропотоку, і відповідно – надходжень до місцевого бюджету. Це також нові робочі місця на підприємстві.

Була продовжена й реалізація програми з оновлення парку комунального транспорту. На лінії вийшли 4 тролейбуси та 1 трамвай, котрі раніше експлуатувалися в країнах Євросоюзу.

Що до житлово-комунального господарства – на поточні й капітальні ремонти був спрямований обсяг коштів не менший, ніж у 2018-му році. Тривала й реалізація програми з модернізації ліфтового господарства.