У Запоріжжі відзвітували про виконання бюджетних програм у галузі культури та туризму

17.03.2020 13:22

У Туристичному інформаційному центрі минуллого тижня відбулось публічне представлення інформації про обсяги та використання бюджету на розвиток культури і туризму в Запоріжжі.

У 2019 році загальний міський бюджет на виконання основних функцій у галузі культури був більшим, ніж попереднього року на 12% та склав 186 млн грн.

Значна частина коштів була спрямована на виплату заробітної плати та забезпечення функціонування галузі. Також значне фінансування було виділене на різноманітні заходи міських програм у галузі культури та туризму. Зокрема для міських шкіл естетичного виховання були придбані музичні інструменти на загальну суму 194 тис. грн, у трьох школах виконаний поточний ремонт на загальну суму 293 тис. грн.

На функціонування та розвиток бібліотек було витрачено 27 млн грн. Ці кошти спрямували у тому числі на поточні ремонти у 3 закладах на загальну суму 445 тис. грн, придбання нових меблів на загальну суму 738 тис. грн.

Для підвищення якості обслуговування відвідувачів кіноконцертного залу ім. О. Довженка там виконали ремонт санвузла. Також з бюджету міста фінансується Міжнародний кінофестиваль ZIFF. Нагадаємо, цього року для участі в ньому було подано понад 3 тисячі робіт.

Для забезпечення діяльності палаців і будинків культури, клубів, центрів дозвілля та інших клубних закладів - палаци культури «Титан», «Орбіта», «Заводський», «Молодіжний», «Хортицький» - з міського бюджету було виділено 23 млн грн. Зокрема кошти були спрямовані на поточні ремонти 2 палаців культури, придбання сценічних костюмів та взуття тощо.

Крім того, за кошти спеціального фонду для підпорядкованих установ департаменту культури і туризму Запорізької міської ради було придбано комп’ютерну та оргтехніку, меблі, акустичні системи, музичні інструменти, книги та інше. Також були проведені часткові капітальні ремонти у ПК «Хортицький», ПК «Титан», ПК «Молодіжний».