У Запоріжжі посилили роботи з дезінфекції громадського транспорту

17.03.2020 13:54

Спеціалізовану санітарну обробку транспорту здійснюють двічі на добу – обов’язково з застосуванням дезінфікуючого засобу. За потреби групи прибиральників виїжджають на кінцеві зупинки, де проводять додаткову дезінфекцію. Обов’язковий медогляд на початку та після завершення робочого дня під час карантину проходять не лише водії, а й усі працівники «Запоріжелектротрансу».

О 5-й ранку розпочинається перша добова дезінфекція у тролейбусному депо № 2. Спочатку автобус чи тролейбус проходить через автоматичну мийку щітками та апарат високого тиску з застосуванням миючих засобів, далі - прибиральниці працюють вручну, ретельно обробляючи усі внутрішні елементи транспорту.

- Спочатку підмітаємо підлогу, потім протираємо усі панелі, вікна та поручні. Після цього за допомогою розпилювача, у якому підготовлений розчин дезінфікуючої речовини, оприскуємо усі сидіння, стіни, підлогу, - розповіла прибиральниця тролейбусного парку № 2 КП «Запоріжелектротранс» Людмила Клименко.

Таку ретельну обробку транспортні засоби у депо проходять двічі на день: перед ранковим виходом автобусів на маршрут та вночі після завершення рейсів. За потреби бригади прибиральників виїжджають на кінцеві зупинки, де під час передачі зміни водіїв або обідньої перерви транспорт дезінфікується повторно.

- Загалом такі прибирання ми проводили постійно. Із введенням карантину збільшилась їх кількість та додалось оприскування «Санітабом». Кожен з водіїв отримує щодня індивідуальні засоби захисту, маються на увазі маски, та проходить медичний огляд. Якщо раніше медичні працівники здійснювали допінг-контроль та вимірювали тиск, то зараз обов’язково вимірюється температура та перевіряються дихальні шляхи. Після цього – робиться обов’язкова відмітка у шляховому листі. На час карантину медичний огляд було вирішено проводити і для всіх працівників депо. Кожен відвідує медичного працівника на початку та після зміни, - зазначив начальник тролейбусного парку № 2 КП «Запоріжелектротранс» Олег Переверзєв.