У міському транспорті Запоріжжя почали діяти обмеження: не більше 10 осіб в салоні

18.03.2020 17:34

Сьогодні, 18 березня, з 12.00 почали діяти тимчасові обмеження на перевезення пасажирів. Тепер у салоні маршрутки, автобусу, тролейбусу або трамваю має бути не більше 10 пасажирів. За недотримання вимог порушникам загрожує адміністративна відповідальність. Це питання сьогодні в ході наради обговорювали представники міського управління транспорту та перевізники.

Заборона на кількість пасажирів введеня для того, щоб попередити розповсюдження коронавірусу. Така вимога передбачена у выдповідній постанові Кабміну. 

Нові правила стосуються всіх видів громадського транспорту. За їх невиконання порушнику загрожує штраф від 17 тисяч гривень. Реагувати на порушення буде місцева поліція.

Вже зафіксовано кілька конфліктів за участю пасажирів, які не могли домовитися, чия черга проходити до салону. Зважаючи на обставини, керівництво управління транспорту звертається до запоріжців з проханням зберігати спокій.

- Наше основне завдання зараз не збільшити інтенсивність перевезення пасажирів, а обмежити їх рух у Запоріжжі, щоб не розповсюджувати вірус. З минулого четверга ми проводили пасажирообстеження на маршрутах і зафіксували, що пасажирів стало менше на 50%. Про комфортне перевезення, на жаль, мова зараз не йдеться. Для нас найголовніше – зберегти здоров’я людей. Тому прохання до громадян – поставитись до цих тимчасових рішень з розумінням та користуватися громадським транспортом тільки у разі нагальної потреби, - сказав начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради Олександр Власюк.

Окрім того, в ході наради перевізників зобов’язали дезинфікувати салон декілька разів на день, а також подбати про засоби індивідуального захисту водіїв.