Запоріжці менше платитимуть за тепло

19.03.2020 12:19

У січні Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердила концерну «Міські теплові мережі» новий тариф на теплову енергію для населення. Однак 17 березня тариф знову змінено згідно з Постановою, яку знову ж затвердила Національна комісія. Тепер запоріжці платитимуть за опалення своїх квартир менше.

Це було зроблено після того, як концерн «Міські теплові мережі», за дорученням міського голови Володимира Буряка, подав до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, документи про необхідність перегляду тарифу, у першу чергу у зв’язку зі зменшенням вартості природного газу. Про результати виконання доручення генеральний директор концерну «Міські теплові мережі» Олександр Грек доповів сьогодні міському голові Володимиру Буряку.

Постанова Національної комісії була затверджена на засіданні 17 березня. У той же день вона була оприлюднена і набула сили з 18 березня. Згідно з нею тепер вартість однієї гігакалорії теплової енергії для населення складатиме у концерну «Міські теплові мережі» 1116,10 грн без урахування ПДВ. Сюди входить вартість виробництва, транспортування, постачання теплової енергії. Нагадаємо, згідно з попереднім тарифом – 1353,73 грн (без ПДВ).

Таким чином за частину березня запоріжці платитимуть за опалення своїх квартир за новим, нижчим тарифом.