Правоохоронці посилять боротьбу зі «стихійною» торгівлею

19.03.2020 14:39

У Запоріжжі продовжують працювати мобільні групи, які перевіряють дотримання умов карантину у місті. Під час рейдів здійснюється контроль, чи припинили роботу магазини, розважальні центри та інші об’єкти, які мають бути зачинені. Працюють 10 мобільних груп у всіх районах міста. Зокрема вчора вони перевірили 1129 об’єктів. Не закритими виявилися лише 72. Частині винесені попередження, також складено 34 акта про порушення правил торгівлі.

В умовах карантину у Запоріжжі зачинені більшість магазинів, усі ринки. В тому числі продовольчі ринки. Причина – необхідність попередження розповсюдження коронавірусу. Відповідну вимогу висунули представники Держпродспоживслужби, які зазначили, що в умовах розповсюдження інфекції та карантину на ринках, у тому числі продовольчих, неможливо підтримувати належний санітарний стан.

Працюють 10 мобільних груп, створених міською владою. Вони перевіряють виконання вимог карантину – закриття об’єктів, які мали припинити роботу. Зокрема вчора було перевірено 1129 об’єктів. У результаті 72 з них виявилися не закритими, тобто лише близько 7%. У частині випадків зроблені попередження. Складено 34 акти про порушення правил торгівлі.

У той же час в умовах закриття магазинів, ринків продовжується «стихійна» торгівля. Вона також може створювати можливість для розповсюдження інфекції. Тому профільні служби міста, за дорученням міського голови Володимира Буряка, звернулися за допомогою до правоохоронців.

Сьогодні радник міського голови Валерій Еделєв доповів Володимиру Буряку про те, що поліція активізує проведення рейдів по боротьбі зі «стихійною» торгівлею, у тому числі й на цьому тижні.