Запоріжжя запропонує Кабміну внести зміни до Постанови, яка регулює роботу громадського транспорту в період карантину

19.03.2020 17:55

З учорашнього дня в Україні в умовах карантину введені в дію обмеження роботи громадського транспорту. Вони передбачені Постановою Кабінету Міністрів України. Зокрема документ передбачає, що у міському громадському транспорті має знаходитися не більше 10 пасажирів. Це стосується не лише маршруток, а й великих автобусів, трамваїв, тролейбусів.

Ці обмеження розповсюджуються на всю країну. Стосуються вони й Запоріжжя. Контролює виконання перевізниками цієї норми поліція. У разі порушень перевізникам загрожують штрафи. Разом з тим це ускладнює ситуацію з перевезенням пасажирів. Зокрема багатьом запоріжцям сьогодні зранку було складно потрапити на роботу. Однак офіційний дозвіл збільшити кількість пасажирів у період карантину автотранспортні підприємства можуть отримати лише у разі внесення змін у відповідну Постанову Кабінету Міністрів України.

Саме тому міський голова Володимир Буряк доручив підготувати звернення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до документу. Зокрема розглянути варіанти збільшення пасажирів, яких можна у цей період перевозити у великих автобусах, трамваях, тролейбусах. Обмеживши їх кількість, наприклад, кількістю сидячих місць.

Нагадаємо також, що у своєму вчорашньому зверненні міський голова Володимир Буряк наголосив, що міська влада не допустить підвищення вартості проїзду у громадському транспорті через карантинні заходи.