Запорізькі школярі навчатимуться онлайн

19.03.2020 19:30

В Запоріжжі продовжується карантин. Щоб школярі не забули пройдений матеріал та не відставали від навчальної програми, запорізькі педагоги опановують онлайн-ресурси, завдяки яким учбовий процес можна буде здійснювати не виходячи з дому. Про це повідомили в департаменті освіти та науки Запорізької міської ради.

Міський департамент освіти та науки підготував методичні рекомендації щодо організації дистанційного навчання дітей Запоріжжя. Вчителі зможуть використовувати у процесі web-ресурси та тренажери для такої форми навчання. З учнями вони спілкуватимуться за допомогою оффлайн- та онлайн-технологій.

Водночас освітяни нагадують, що головне завдання для батьків школярів у період карантину – чітка організація режиму дня, виконання всіх завдань, отриманих від педагогів.

На допомогу запорізьким вчителям та старшокласникам з 17 березня стартувала Всеукраїнська трансляція курсів як онлайн-інструмент з підготовки до ЗНО під час карантину. Трансляція відбувається на ТК «РАДА» та YouTube-каналі Міністерства освіти і науки України.  Розпочалися лекції з української мови та літератури, біології, математики, історії України.

Міністерство освіти і науки України з наступного тижня розпочинає трансляцію відеоуроків в онлайн-режимі для учнів 5-11-х класів.

Завдяки сучасним освітнім технологіям, партнерським взаємовідносинам між педагогами міста та батьківською громадськістю в період карантину проходитиме дистанційне навчання школярів, - зазначається у департаменті освіти.