У програмі «Черговий по місту» обговорили актуальні питання життєдіяльності Запоріжжя

20.03.2020 15:37

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 19 березня до студії завітав перший заступник міського голови Сергій Мішок. Відповів на запитання запоріжців, адресовані телефоном прямого ефіру і в соціальній мережі «Фейсбук».

Традиційно спочатку гість програми розповів про події, які відбулись у Запоріжжі останнім часом.

Як зазначив Сергій Мішок, актуальною нині темою для нашого міста, країни та світу загалом є поширення коронавірусної інфекції COVID-19 та запровадення карантинних заходів.

Так, 11 березня Кабінет Міністрів України видав розпорядження ввести обмеження в усіх навчальних закладах та місцях проведення масових заходів. У Запоріжжі з цього приводу відбулося засідання комісії ТБНС та був розроблений комплекс профілактичних заходів. Визначені й лікарні, які за необхідності прийматимуть пацієнтів з підозрами на коронавірус.

- Основні заходи, які зараз впроваджуються, спрямовані на те, аби людина могла уникнути зараження. Можливо хтось ще до кінця не розуміє серйозність ситуації, але дійсно важливо мінімізувати всі міжособистісні контакти. Наше завдання – забезпечити населення комунальними послугами, можливістю закупівлі продуктів харчування, палива та ін., - розповів перший заступник міського голови.

Також Сергій Мішок нагадав, що з 17 березня у місті було вирішено посилити й ввести додаткові карантинні заходи. Тимчасово призупинено роботу всіх закладів, виняток складають супермаркети, зоо- і продуктові магазини, а також ті, які пропонують товари господарського призначення та засоби зв’язку. Продовжують працювати також АЗС, СТО, шиномонтажні сервіси, аптеки і банківські установи.

- Важливо, аби у закладах, які не зачиняються на період карантину, одночасно збиралися не більше 10 осіб. Цей комплекс заходів спрямований на зниження ризику зараження небезпечними вірусами. По всій країні нині спостерігається ріст захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції. Це фактично та ситуація, коли людина може захворіти, не знати цього і стати розповсюджувачем хвороби. Тож слід дотримуватися режиму перебування в самоізоляції, а підприємцям за можливості переводити працівників на дистанційну роботу, - зазначив перший заступник міського голови.

У Запоріжжі станом на сьогодні не зафіксовано жодного клінічно затвердженого випадку коронавірусу.

На офіційному сайті міськради з`явився розділ, котрий так і зветься COVID-19, де зібрана вся офіційна інформація стосовно введення карантину.

Крім того, за ініціативи міського голови Володимира Буряка запрацював окремий Telegram-канал, присвячений темі коронавірусу. Тут зібрані новини стосовно протидії поширенню недуги, можливих змін у русі громадського транспорту, а також готовності медичних закладів до прийому хворих. Ознайомитися з його роботою можна за посиланням: https://t.me/covid_zp.