Запорізькі вчителі проводять уроки онлайн

20.03.2020 15:32

У Запоріжжі триває карантин. Щоб школярі не забули пройдений матеріал і не відставали від навчальної програми, запорізькі педагоги використовують можливості онлайн-ресурсів, додатків і месенджерів. Так, вчителі тепер щодня проводять уроки, не виходячи з дому. Про це повідомили в департаменті освіти і науки Запорізької міської ради.

Всі навчальні заклади закриті, але регулярні уроки для школярів продовжуються. За допомогою різних web-ресурсів та додатків запорізькі вчителі опановують дистанційну форму навчання. З учнями вони спілкуються за допомогою оффлайн- та онлайн-технологій. Так тепер проводять уроки, відзначають присутніх, пояснюють нові теми, задають і перевіряють домашні завдання. Все так само, як і на звичайному уроці, тільки вдома.

Однак все ж у такої форми навчання є свої нюанси - наприклад, необхідність постійного батьківського супроводу. Педагоги нагадують, що головне завдання для батьків школярів у період карантину - чітка організація режиму дня, виконання всіх завдань, отриманих від вчителів.

- Всі школи Запоріжжя зараз використовують можливості віддаленої форми навчання дітей. Серед них є кілька передових шкіл: гімназія №93, школа №76, 99-й ліцей, де найбільш вдало ведуть дистанційну роботу. Таким чином ми продовжуємо вичитку шкільної програми. Загальних норм дистанційного навчання поки не існує, тому кожна школа, кожен вчитель обирають ті способи донесення інформації, які вони вважають найбільш дієвими, - розповів директор департаменту освіти та науки Запорізької міської ради Станіслав Романчук.

Для допомоги старшокласникам з 17 березня стартувала Всеукраїнська трансляція курсів для підготовки до ЗНО під час карантину. Трансляція відбувається на ТК «РАДА» і на YouTube-каналі Міністерства освіти і науки України. Почалися лекції з української мови та літератури, біології, математики, історії України.

Міністерство освіти і науки України з наступного тижня починає трансляцію відеоуроків в онлайн-режимі для учнів 5-11-х класів.

Таким чином в департаменті освіти констатують, що поки навчальний процес іде за планом.

Всю інформацію про епідеміологічну ситуацію в Запоріжжі можна знайти на офіційному Телеграм-каналі міста за посиланням https://t.me/covid_zp.