Управління соціального захисту населення тимчасово призупиняє особистий прийом громадян

20.03.2020 18:33

У зв’язку з карантином міське управління соціального захисту населення тимчасово не приймає громадян в офісі. Проте залишаються онлайн- та телефонні консультації. Незважаючи на обмеження, робітники управління продовжують надавати допомогу та приймати документи, всі соціальні виплати збережені та будуть надані своєчасно – заспокоюють в управлінні.

Міське управління соціального захисту перейшло на дистанційні консультації населення. Проте роботи менше не стало. Тільки за вчора понад 850 запоріжців звернулися до спеціалістів – з використанням різних каналів зв’язку.

Перш за все отримати консультації можна за багатоканальним номером телефону 093 170 77 70.

Якщо є необхідність передати документи, це можна зробити за допомогою електронної пошти управління. Папери можна також надіслати поштою – відтепер соціальні робітники приймають їх і в такій формі. Таким чином можна надсилати документи для оформлення будь-яких соціальних виплат.

- Ми мінімізували необхідність приходити до наших відділень. Всі питання відтепер можна вирішити онлайн, телефоном або через пошту. Це зроблено для того, щоб захистити Запоріжжя від можливого поширення коронавірусу. Створені всі умови, щоб надавати допомогу громадянам якісно та своєчасно. Ще минулого року за підтримки міської влади у нас з’явилась можливість використовувати електронні декларації та IP-телефонію. Тому тепер нам набагато легше організувати свою роботу, - розповіла заступниця начальника управління соціального захисту населення Запорізької міськиради Галина Остапенко.

Окрім того, через карантин змінили режим роботи деяких відділень Запорізького територіального центру соціального обслуговування. Так, призупинена діяльність денного відділення для перебування людей похилого віку.

Втім, зважаючи на сучасні реалії, вісім відділень соціальної допомоги вдома працюють тепер у посиленому режимі. Їх головне завдання – забезпечити піклуванням людей похилого віку, пенсіонерів без сімейної підтримки, хворих.

В управлінні соціального захисту населення наголошують – причин для паніки немає. Всі соціальні виплати, як і раніше, здійснюються своєчасно і в повному обсязі.

Всю інформацію про епідеміологічну ситуацію в Запоріжжі можна знайти на офіційному Телеграм-каналі міста за посиланням https://t.me/covid_zp.