У Запоріжжі затвердять зниження оплати за тепло за березень

26.03.2020 16:37

За березень запоріжцям перерахують оплату за тепло. Починаючи з 18 березня оплата буде на 10% нижче нарахованої. Це стало можливим після перегляду тарифу. Новий тариф 17 березня затвердила концерну «Міські теплові мережі» Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Питання перерахунку оплати за тепло за березень обговорили сьогодні у міськвиконкомі. Про виконану роботу міському голові Володимиру Буряку доповів генеральний директор концерну «Міські теплові мережі» Олександр Грек.

У зв'язку зі зниженням фактичної ціни газу концерн «Міські теплові мережі» разом з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, відпрацювали процедуру зниження тарифу на теплову енергію.

Так, з 18 березня 2020 року встановлений економічно обґрунтований тариф на теплову енергію (Постанова Національної комісії №641 від 17.03.2020р.), який було знижено.

Це дозволяє виконати перерахунок суми нарахувань за послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води, у зв’язку зі зміною ціни газу.

Враховуючи це, концерном «МТМ» були підготовлені документи до виконавчого комітету Запорізької міської ради для прийняття рішення щодо виконання перерахунку за послугу з централізованого опалення та постачання гарячої води з 18 березня 2020 року, а саме зниження суми нарахувань на 10%.