У Шевченківському районі на складному перехресті з’явилися нові світлофори

27.03.2020 14:10

Вже за кілька днів світлофорні об’єкти, встановлені у місці дотичності вулиці Гарнізонної до вулиці Ігоря Сікорського, будуть введені в експлуатацію. Всього їх три: два транспортних – встановлених обабіч проїжджої частини, і один – для пішоходів. Нині працівники КП «Запоріжміськсвітло» проводять пуско-налагоджувальні роботи.

Раніше на цій ділянці пішохідний перехід був нерегульованим. Через пожвавлений рух транспорту, тут часто траплялися аварійні ситуації. Саме тому, Шевченківською райадміністрацією був знайдений раціональний шлях вирішення проблеми, а саме – встановлення світлофорів з вертикальним розташуванням сигнальних ліхтарів трьох кольорів.

- Вживані нами заходи зі встановлення дорожніх знаків обмеження швидкості руху і тих, які попереджають водіїв про ведення відеоспостереження, не принесли бажаних результатів. На цьому перехресті трапилося кілька аварій з тяжкими наслідками. Ми звернулися до департаменту фінансів, на засідання профільної комісії нас підтримав міський голова. Так, минулоріч, були виділені кошти на підготовку проєктної документації. Вже у 2020-му році на будівництво додано 540 тис. грн, - розповів голова Шевченківської районної адміністрації Федрі Маєр.

Роботи підрядники почали близько тижня тому. Спочатку встановили закладні опори та провели бетонування. Нині фахівці КП «Запоріжміськсвітло» виконують пуско-налагоджувальні роботи.

- Пішоходів тут небагато – менше сотні осіб впродовж години, тож вирішено, що «зелене світло» вони повинні вмикати самостійно. Для цього на опорах є спеціальні кнопки. Таким чином, вдасться підвищити рівень безпеки руху. Додаткових транспортних затримок не виникне, адже водії бачитимуть «червоний сигнал» тільки в тому випадку, коли на «зебру» ступатиме пішохід, - розповів інженер-технолог КП «Запоріжміськсвітло» Вячеслав Трушевський.

Проєктом також передбачене облаштування території навколо світлофорів. Зокрема, пониження бордюрів для виходу на пішохідні переходи та виконання благоустрою тротуарів в межах перехрестя.