У Запоріжжі продовжують перевіряти підприємців на дотримання карантину

27.03.2020 17:14

На період карантину в Запоріжжі створено декілька мобільних груп, які перевіряють, чи дотримуються підприємці карантинних умов. До складу груп входять представники поліції, інспекції з благоустрою, відділу «Служби інспекції з паркування» департаменту правового забезпечення, управління з праці та районних адміністрацій. Під перевірку потрапляють більшість магазинів, ринки, ТРЦ, спортивні, розважальні заклади.

Сьогодні одна з мобільних груп перевірила заклади, що знаходяться на проспекті Металургів. Серед порушників виявили лише одного підприємця, який організував торгівлю продуктами з автомобільного причепу. За словами членів мобільної комісії, діяльність цієї купави незаконна.

Окрім порушення умов карантину, в підприємця також не знайшли дозвіл на торгівлю. Представники мобільної групи передали справу на розгляд адміністративній комісії. Власнику цього бізнесу та продавцю загрожує адміністративна відповідальність та штрафи за порушення карантину від 17 до 36 тисяч гривень.

- Щодня представники мобільних груп виходять у рейди та попереджають підприємців про те, що заборонено продавати з рук, з нестаціонарних причепів, «купав» тощо. Це вимушений крок, який нам необхідно сьогодні робити для того, щоб подолати всі труднощі, які пов'язані з коронавірусом, - розповів голова Дніпровської районної адміністрації Віталій Змієнко.

Спеціалісти нагадують – на період карантину діють особливі правила для уникнення розповсюдження коронавірусу. Підприємців, споживачів товарів та послуг просять віднестися з розумінням до тимчасових обмежень.

Дізнатися про епідеміологічну ситуацію в місті можна на офійнійній сторінці міської влади в Телеграм-каналі.