У Запоріжжі зібрали перших 800 продуктових наборів для літніх людей

30.03.2020 14:21

Сьогодні, 30 березня, автомобіль, завантажений пакунками з продуктами харчування, вирушив до районних відділень Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування. Їх розфасують по пакетах і роздадуть самотнім пенсіонерам та маломобільним мешканцям міста.

Запорізький міський територіальний центр соціального обслуговування опікується більш як 5 тисячами осіб. З них 2 тисячі – люди похилого віку та інваліди, яким важко виходити за межі дому. У період коронавірусного карантину вони потребують додаткової уваги та підтримки, зокрема – доставки продуктів харчування.

Так, на базі Міського центру допомоги Запоріжжя, який знаходиться за адресою вул. Незалежної України, 51, організований штаб, що спеціалізується на підтримці вже згаданої категорії громадян. Він обраний не випадково, адже свого часу Міський центр допомоги був створений спільними зусиллями волонтерів та міської влади.

- Міський центр допомоги підставив плече, надавши свій розрахунковий рахунок і запропонувавши сприяння у забезпеченні кожного з цих 2 тисяч осіб продуктовим набором. Ми дуже вдячні всім небайдужим громадянам, котрі відгукнулися на наш заклик про допомогу. Особливо запорізькому бізнесмену Олександру Присяжнюку, який першим доєднався до збору коштів і передав 100 тис. грн, Денису Парамонову - спонсору та меценату, власнику групи м'ясопереробних підприємств, а також компаніям «Урожай», «Бердянські ковбаси», ТМ «Гуляй-Поле», які надали власну продукцію, - зазначила директорка Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування Марина Боренос.

У складі кожного пакунка набір з основних продуктів: крупи, майонез, соняшникова олія, консервоване тушковане м'ясо, печиво, цукор та чай.

Як розповів директор Міського центру допомоги Дмитро Матюхін, волонтери закупили продукти на оптових базах «Ашан» та «Добра хата».
Їх знесли до офісу, де й розподілили, а далі - відправили до районних відділень Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування.

- Волонтери також готові разом з соціальними працівниками фасувати ці продукти і розносити, або ж розвозити їх на своїх автівках за адресами отримувачів. Сьогодні передаємо 800 наборів. Закупівлі здійснюватимемо й надалі по мірі надходження коштів на розрахунковий рахунок. Закликаю також всіх містян не бути байдужими, дбати про літніх людей, котрі мешкають поруч і потребують сторонньої допомоги, - додав Дмитро Матюхін.

Для всіх охочих приєднатися до збору коштів довідки за телефоном: +380664871817 (контактний телефон Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування).

Розрахунковий рахунок для переказу коштів: Найменування отримувача: ГО МЦД. Код отримувача: 39409359. Рахунок отримувача: UA083133990000026006055711846. Назва банку: ЗАПОРIЗЬКЕ РУ АТ КБ "ПРИВАТБАНК".

Також нагадуємо, що всі актуальні новини й базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусною інфекцією можна знайти на офіційному Telegram-каналі COVID-19. ЗАПОРІЖЖЯ за посиланням https://t.me/covid_zp.