У міській раді прокоментували слідчі дії, які проводилися сьогодні

30.03.2020 13:43

Справа, за якою правоохоронці сьогодні проводили слідчі дії у Запорізькій міській раді, ведеться вже досить давно. Документи вилучаються вже вчетверте. У цій ситуації не зовсім зрозуміло, для чого потрібно було сьогодні проводити слідчі дії у будинку Запорізької міської ради. До того ж в умовах, коли це може дестабілізувати дії міської влади, яка зосереджує всі зусилля на боротьбі з поширенням коронавірусу. На цьому наголосили сьогодні під час брифінгу у Запорізькій міській раді.

Правоохоронці вже кілька разів отримували документи стосовно справи, за якою сьогодні проводилися слідчі дії у Запорізькій міській раді. Перший раз ще у червні 2019 року. Ситуацію під час брифінгу прокоментував директор департаменту правового забезпечення міської ради Валерій Зломинога.

- Обшуки проводять відносно питання, яке цікавить правоохоронців вже вчетверте. Воно стосується викупу земельних ділянок у міста. Вже вчетверте вилучаються документи з одного і того ж питання. Перший раз у червні 2019 року, після чого суд зобов’язав їх повернути. Потім прийшли у жовтні 2019 року і знову вилучили документи. Не очікували, що сьогодні вчетверте прийдуть за тими ж документами. Не можемо зрозуміти, для чого приходити в одній і тій же справі, - зазначив Валерій Зломинога.

За словами директора департаменту, міська влада вже тричі передавала всі запитувані документи правоохоронцям. У червні та жовтні 2019 року, у лютому 2020 року. Тепер прийшли вчетверте для вилучення тих самих документів. При цьому у наданій сьогодні ухвалі щодо проведення слідчих дій зазначається, що оцінка землі є недостовірною. Хоча таку оцінку проводять організації, які отримали таке право від держави.

- Як може оцінка землі бути недостовірною, якщо її проводить особа, уповноважена робити це державою. Вона проводить оцінку землі. Після цього ще одна особа, уповноважена державою робити оцінку землі, підтверджує, що оцінка була вірною. Тепер приходять правоохоронці і стверджують, що оцінка є невірною. Це не зовсім зрозуміло, - сказав Валерій Зломинога.

Ситуацію прокоментували і деякі депутати міської ради, які прийшли для того, щоб поспілкуватися зі ЗМІ під час оголошеного брифінгу директора департаменту правового забезпечення.

- Що ми бачимо? Вилучаються документи, які у них вже тричі були. Для чого проводити обшуки? Тому я розумію, що це звичайний політичний тиск. Коли вся держава знаходиться на карантині, проводяться такі дії. Ця справа у них вже рік, вони нічого не зробили і впевнений, що нічого не зроблять. Це звичайний політичний тиск, - заявив Михайло Прасол.

Депутат міської ради Геннадій Наумов зазначив, що останніми роками проводилися багато гучних обшуків, але без жодного результату. Також не зовсім зрозуміло, що про обшуки у міській раді спершу можна дізнатися через соціальні мережі, на сторінці одного з депутатів міської ради у «Фейсбуці».

- Те, що я прочитав на сайті СБУ, лише звичайний інформаційний привід. Для чого це робиться саме у сучасних умовах - не зовсім зрозуміло. Коронавірус, карантин. У цих умовах мені хотілося б бачити, що СБУ займається питанням Держрезерву, де відсутні необхідні запаси масок та іншого. Ці ж обшуки проводяться для звичайної дискредитації. Всі потрібні матеріали правоохоронці вже отримували. За необхідності їх надали б ще раз. Згідно з тим, що я прочитав на сайті СБУ, можна сказати, що обшук був непотрібний, - сказав Геннадій Наумов.