Запорізькі під’їзди щоденно дезінфікують

30.03.2020 18:06

У Запоріжжі під’їзди багатоповерхівок підлягають щоденній дезінфекції. Таке розпорядження в умовах карантину видав міський голова Володимир Буряк, також відповідне рішення прийняла комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Сьогодні про свої методи санітарної обробки розповіли мешканці кількох будинків Дніпровського району.

Згідно з розпорядженням міської влади задля боротьби з розповсюдженням коронавірусу всі керуючі компанії та ОСББ Запоріжжя повинні проводити  щоденну санітарну обробку під’їздів. Такі заходи відбуваються по всьому місту, зокрема у Бородинському та Осипенківському мікрорайонах.

Так,  мешканці будинку №11 по вул. Бородинській,  №30 і 30а  по вул. Зерновій та №22  по вул. Звенигородській задля власної безпеки зранку своїми зусиллями проводять щоденну дезінфекцію під’їздів. Для цього використовують найпростіші засоби.

- Купили звичайний садовий оприскувач, а засіб для дезінфекції ми виготовляємо самостійно. Для приготування використовуємо розчин з засобів для відбілювання білизни та води, у співвідношенні 10 л води на 100 мл засобу. На весь будинок йде близько 100 л такої дезінфікуючої рідини, - розповів голова ОСББ будинку №11 по вул. Бородинській Артем Середенко.

Розчином обробляють підлогу, дверні ручки, кнопки у ліфті та перила. Він не є токсичним та не становить загрози для здоров’я людей. Надалі ОСББ буде простіше обробляти під'їзди завдяки домовленості міської влади та ЗТМК.

Нагадаємо, від сьогодні всі запорізькі ОСМД зможуть безкоштовно отримати дезінфікуючі засоби для під’їздів. Про це повідомив Володимир Буряк на своїй публічній сторінці у мережі Фейсбук. За словами міського голови, розчин для санітарної обробки приміщень виготовить Запорізький титано-магнієвий комбінат. Відповідальними за роздачу дезінфікуючих засобів є районні адміністрації міста.

Всі актуальні новини міста щодо ситуації з коронавірусом можна знайти на офіційному Телеграм-каналі міської влади.