У Запоріжжі триває дезінфекція під’їздів багатоквартирних будинків

01.04.2020 16:08

Протиепідемічна обробка у під’їздах міських багатоповерхівок проводиться щоденно - згідно з розпорядженням міського голови Володимира Буряка. Відповідне рішення ухвалила й комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Крім виконання профілактичних, дезінфікуючих заходів у період карантину, міські комунальні служби також продовжують ремонтувати житловий фонд.

Так, робітники з комплексного прибирання КП «Наше місто» щоденно двічі на добу обробляють спирто- і хлоровмісними розчинами під’їзди 116 житлових будинків і гуртожитків, які знаходяться у них на обслуговуванні.

Спеціальним розпилювачем дезінфікують всі поверхні, до яких часто торкаються люди: вхідні двері з обох боків, перила на сходах, кнопки виклику ліфтів, а також самі кабіни та підлогу в них.

Одна з адрес – вул. Українська, 2 в Олександрівському районі. Ця будівля була зведена у 1983 році і спочатку мала статус гуртожитку, який належав одному з місцевих заводів. Нині це житловий будинок. Місцеві жителі об’єдналися в ОСББ, у якості керуючої компанії обрали КП «Наше місто».

Тут також проводиться аналогічна обробка. Як розповів провідний інженер КП «Наше місто» Денис Хмиров, через те, що дезінфікуючий засіб має слабкий запах хлору, містяни інколи сумніваються у якості проведених заходів.

- Кожну заявку, яка надходить до контакт-центру «15-80» або ж на телефон нашої приймальні, чи особисто менеджерам, ми відпрацьовуємо миттєво. Якщо є скарга, за адресою виїздить автомобіль з бригадою і обробка здійснюється повторно, про що потім повідомляється заявнику, - додав Денис Хмиров.

За цією ж адресою сьогодні, 1 квітня, працівники КП «Наше місто» почали заміну мереж холодного водопостачання. Всього запланували встановити 40 погонних метрів трубопроводів. Паралельно працюють над укріпленням каналізаційної системи, яка вже замінена на пластик.

Також нагадуємо, що всі актуальні новини й базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусною інфекцією можна знайти на офіційному Telegram-каналі COVID-19. ЗАПОРІЖЖЯ.