У Запоріжжі ОСББ продовжують безоплатно отримувати дезінфікуючі засоби

02.04.2020 14:38

Знезаражувальний засіб безоплатно на прохання міського голови Володимира Буряка надав Запорізький титано-магнієвий комбінат. Він призначений для обробки під’їздів житлових будинків. Сьогодні, 2 квітня, розчин зокрема було додатково роздано об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків Дніпровського району.

У період карантину регулярну санітарну обробку під’їздів зобов’язані виконувати як керуючі компанії, так і ОСББ. Останні неодноразово зверталися до міської влади з проханням посприяти у наданні необхідних засобів, оскільки для них це додаткові фінансові витрати. Так, відповідної домовленості про передачу спецрозчину – гіпохлориту кальцію - містом було досягнуто з Запорізьким титано-магнієвим комбінатом.

З початку поточного тижня спецзасіб почали безоплатно роздавати представникам ОСББ. Таку ж можливість мають і керуючі компанії. Відповідальні за його розподіл – голови рацадмністрацій.

- Перша поставка відбулася цього тижня у понеділок. ЗТМК передав 3 тонни розчину, кожному з районів дісталося приблизно по 500 літрів. Першого ж дня голови ОСББ розібрали дезінфікуючі засоби і почали ними користуватися. Отримавши зворотній зв’язок, ми зрозуміли, що нам треба ще. Тож у середу набрали вже другу партію спецзасобу, - розповів голова Дніпровської райадміністрації Віталій Змієнко.

У той же час ОСББ мають змогу самостійно обирати дезінфектанти для обробки багатоповерхівок. Голова об'єднання співвласників «Зестафонська, 20» Микола Опалатенко зокрема розповів, що вологе прибирання з додаванням протимікробних засобів у п'ятиповерхівці за цією адресою проводиться двічі на день.

- Частину дезінфікуючих засобів придбали самотужки. Втім, у нас не так вже й багато коштів на рахунку. Безоплатно отримали розчин, який виготовив ЗТМК. Якщо будуть додаткові поставки – братимемо ще, адже я вбачаю користь у його застосуванні, - додав Микола Опалатенко.

Зазначимо, гіпохлорит кальцію - один з побічних продуктів виробничої діяльності ЗТМК. Йому властивий широкий спектр антимікробної дії. Засіб використовується для дезінфекції різних приміщень, у тому числі й лікарень і парадних житлових будинків.

Також нагадаємо, що всі актуальні новини й базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусною інфекцією можна знайти на офіційному Telegram-каналі COVID-19. ЗАПОРІЖЖЯ.