Великий супермаркет Запоріжжя перевірили на дотримання санітарних вимог

02.04.2020 17:43

Сьогодні один з найбільших супермаркетів міста з перевіркою відвідали представники міської влади. Головна мета - переконатися, що дотримуються всіх санітарних норм, впроваджені на період карантину.

За вимогами законодавства, в період карантину продуктові магазини можуть працювати, але необхідно дотримуватися санітарної дисципліни. Представники великого запорізького супермаркету показали, як вони дотримуються вимог.

Так, на вході в заклад розгорнули санітарний пункт. Відвідувачів зустрічає працівник у спецформі. Він може виміряти температуру, продезінфікувати руки і надати паперову маску, рукавички.

Крім цього, всі візки та каси регулярно обробляють спеціальним розчином. У торговому залі зробили розмітки в місцях масового скупчення людей, упакували всі вагові продукти.

- З першого дня карантину ми дотримуємося законодавства України та стежимо за всіма санітарними вимогами. В нас для цього створено спеціальний комітет, який засідає щодня та видає нам вказівки про те, які заходи потрібно вжити. Один з таких заходів - забезпечення безпеки клієнтів, які до нас приходять. Також для нас важливо, щоб працівники були здорові. Тому ми організували замірювання температури співробітників, яке проводимо двічі на день - на вході та на виході. Якщо є підвищена температура, то відразу відправляємо на лікарняний, стежимо за діагнозом, відстежуємо групу контактних осіб. На щастя, жодних серйозних випадків у нашому супермаркеті поки не сталося, - розповіла начальниця сектору людських ресурсів супермаркету Ксенія Сазонова.

У всіх працівників є одноразові маски, які вони змінюють кожні дві години, касири захищені від контакту з відвідувачами за допомогою прозорої огорожі на касі.

Також представники супермаркету повідомляють - всі популярні товари є в наявності, ціни на них строго контролюються по всій всеукраїнській мережі, що виключає можливість різкого підвищення.

У цілому мобільні групи проводять щоденні перевірки громадських закладів міста. За їх  результатами вже складено понад 150 актів про порушення.

- Мобільна група перевіряє абсолютно всі заклади міста, моніторить ціни в продуктових магазинах. На сьогодні подорожчання поки що мінімальне. Нерідко представники групи виявляють порушення. Спочатку проводять бесіду, але якщо власник бізнесу не реагує, йому виписують акт. Згідно з законом на перший раз штраф - 17 тисяч гривень. Якщо повторюється порушення, 34 тисячі гривень, а потім - 51 тисяча гривень або кримінальна відповідальність, - сказав голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий.

Актуальні новини міста про епідеміологічну ситуацію - на офіційному Телеграм-каналі міської влади.