У міськраді надали роз'ясненя щодо роботи запорізького громадського транспорту

06.04.2020 16:18

Відсьогодні, 6 квітня, в Україні посилено карантин, який триватиме до 24 числа. В той же час громадський транспорт у Запоріжжі продовжує працювати у звичному режимі. Так, на лінію вийшли 430 автобусів, до початку запровадження обмежувальних заходів їх кількість сягала 840. Це приватні перевізники, а також 130 одиниць комунального підприємства «Запоріжелектротранс».

Як раніше зазначав міський голова Володимир Буряк на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук», з початку поточного тижня великі автобуси, маршрутки, трамваї і тролейбуси продовжують курсувати Запоріжжям. Такі дії не суперечать Постанові Кабінету Міністрів України від 02 квітня 2020 р. № 255.

Зазначена у документі заборона зокрема стосується пасажирських перевезень на міських автобусних маршрутах, але тільки тих, які курсують у режимі маршрутного таксі.

- Залишити весь транспорт можливо, якщо уважно ознайомитися з Постановою Кабінету Міністрів. Ми бачимо, що певні заборони стосуються саме автомобільних транспортних засобів, які працюють у режимі маршрутного таксі. Тобт, це той режим, який дозволяє здійснювати зупинки «на вимогу» - висаджувати та підбирати пасажирів. У нашому місті такі перевезення не організовані. Маршрутки, які курсують містом, працюють у звичайному режимі. Тому говорити про те, що на них розповсюджуються якісь обмеження, ми не можемо. У зв’язку з цим наголошуємо, що в жодному випадку ми не саботуємо виконаня правил, які встановлюються центральними органами влади – Кабінетом Міністрів - а говоримо тільки про сумлінне їх дотримання, - розповів директор департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради Валерій Зломинога.

Як зазначив начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради Олександр Власюк, починаючи ще з 2017 року режим маршрутного таксі у Запоріжжі практично не використовувався.

- Тобто, якщо враховувати 90 маршрутів, наявних у місті, тільки 3-4 раніше курсували у режимі маршрутного таксі. Після введення додаткових карантинних заходів всі працюють виключно у звичайному режимі. Витяг з Наказу був доведений до відома перевізників. Це першочергові заходи, яких ми вжили ще 3 квітня, – додав Олександр Власюк.

Також у міському транспорті виконується ряд санітарних і протиепідеміологічних вимог. Так, наявність масок у пасажирів, які користуються послугами громадського транспорту, нині є обов’язковою умовою. 

Зазначимо, що всі актуальні новини й базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусною інфекцією можна знайти на офіційному Telegram-каналі COVID-19. ЗАПОРІЖЖЯ.