У Запоріжжі продовжується реалізація міської програми «Діти Запоріжжя»

09.04.2020 17:30

Як повідомляє служба (управління) у справах дітей Запорізької міськради, в квітні сплачено 83 тисяч гривень, які спрямовані на підтримку дитячих будинків сімейного типу. А саме: 50 тисяч гривень отримав новостворений дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується 10 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Також 10 тисяч гривень отримала родина, яка поповнилась - взяла на виховання ще двох дітей, позбавлених батьківського піклування. Ці кошти необхідні для термінового забезпечення дітей одягом, взуттям, приладдям для навчання, розвитку та адаптації дітей у родині.

Також шість дитячих будинків сімейного типу, які функціонують у Запоріжжі, отримали щомісячну адресну допомогу в розмірі від 3 тис. грн до 5 тис. грн в залежності від кількості дітей-сиріт, які виховуються в сім’ях.

Загалом з початку року 160,5 тисяч гривень було спрямовано на підтримку дитячих будинків сімейного типу в рамках програми. Реалізація заходів продовжується. На травень також планується підтримка прийомних сімей, сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які цього року закінчують 11-й клас.