У Запоріжжі триває дезінфекція громадського транспорту

10.04.2020 14:41

У Запоріжжі продовжується посилена санітарна обробка громадського транспорту. Трамваї, тролейбуси, автобуси дезінфікують тричі на день – вранці перед виходом на лінію, вдень на кінцевих зупинках та ввечері після повернення транспорту в парк.

На підприємстві дезінфекцію проводять фахівці КП «Запоріжелектротранс». Машини миють апаратурою під високим тиском, проводять вологе прибирання салону, протирають поручні, ручки сидінь та додатково все дезінфікують з розпилювача.

- На підприємстві «Запоріжелектротранс» посилені заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу. Зокрема це обробка рухомого складу тричі на день. Перша обробка проводиться з 5-ї ранку перед виходом на маршрути. Вдень, коли транспорт вивіз містян на роботу, дезінфеккція проводиться на кінцевих зупинках в обідній час. Виконується вологе прибирання салону, санобробка поручнів, панелей, кабіни водія. Підрядники використовують безхлорні дезрозчини, щоб потім в салоні не було запаху, який може викликати алергію, - розповів начальник тролейбусного парку №2 Олег Переверзєв.

На кінцевих зупинках санобробку проводять фахівці підрядної організації. Обробка однієї машини займає 10-15 хвилин. Як розповів директор підрядної організації «Автоклінінг» Андрій Омельчак, першим етапом починається сухе прибирання – салон пилососять, далі проводиться знезаражування спеціальним сертифікованим розчином. Після цього співробітники обробляють всі місця, яких можливо торкались пасажири, завершує все вологе прибирання. Одночасно з салоном також прибирають кабіну водія.

- Працює бригада з трьох осіб. Вони мають спеціальну освіту та допуск до роботи з дезінфікуючими розчинами. Спеціалісти також забезпечені відповідним обладнанням та засобами захисту – професійними респіраторами зі змінними фільтрами, - зазначив Андрій Омельчак.

Посилили також і захист співробітників підприємства. Персонал КП «Запоріжелектротранс» забезпечений масками, проводяться медогляди. Так, водії відвідують лікаря двічі – перед виходом на зміну та після її завершення. Окрім допінг-тестів, їм обов’язково вимірюють температуру, тиск, проводять огляд дихальних шляхів. Також водіям видають маски, які вони змінюють кілька разів на день, та засоби для дезінфекції рук. Крім того, в диспетчерських пунктах на кінцевих зупинках обладнані кімнати відпочинку з санвузлами, де є можливість помити руки з милом.

Нагадаємо, скористатися громадським транспортом можна лише за наявності спеціальної перепустки. Також в салоні необхідно дотримуватись масочного режиму. Виконання цих заходів контролюють правоохоронці та спеціальні мобільні групи.