Володимир Буряк прокоментував отримання повістки від правоохоронців

10.04.2020 14:12

Спроба міської влади Запоріжжя, у рамках Постанови Кабінету Міністрів України, забезпечити роботу громадського транспорту та перевезення тих, хто продовжує працювати, їздить до лікарень та до своїх хворих родичів, викликала реакцію з боку правоохоронців. Було порушено кримінальну справу. Сьогодні повістку вручили міському голові Володимиру Буряку.

Міський голова Володимир Буряк повідомив, що сьогодні до нього завітали правоохоронці та вручили повістку за порушеною кримінальною справою. Названа причина: міська влада нібито не виконала постанову Кабінету Міністрів України щодо зупинки громадського транспорту в місті.

- Коли мені передали повістку, я спитав, як бути з людьми, які мають їздити на життєво необхідні процедури, зокрема гемодіаліз? Що робити запоріжцям, які повинні доглядати за паралізованими чи хворими літніми батьками? І таких людей сотні. Відповіді я не отримав, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що такі дії правоохоронців викликають питання. Зазначимо також, що, згідно з коментарями спеціалістів, рішення про продовження роботи громадського транспорту у Запоріжжі було прийняте у відповідності з Постановою Кабінету Міністрів України, у місті продовжили працювати автобуси у загальному режимі, трамваї та тролейбуси, не здійснювалися перевезення у режимі маршрутного таксі.

Міський голова також підкреслив, що у міської влади сьогодні багато роботи, яку потрібно виконувати, не зважаючи ні на що. Зокрема Володимир Буряк вже підняв перед Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем питання щодо розширення переліку осіб, які можуть користуватися громадським транспортом. Є й інші питання, які необхідно вирішувати кожного дня.

- Інформую вас, шановні містяни: щодня на засіданні штабу ми оперативно вирішуємо нагальні питання. Медики виконують свою роботу в посиленому режимі. Комунальники продовжують дезінфікувати дороги, зупинки, парки, сквери, дитячі майданчики, лавки; управителі – обробляти під’їзди та прибудинкові території. Соціальні працівники доставляють продуктові набори самотнім і маломобільним людям. Всі проблеми, які знаходяться в компетенції міста, намагаємося вирішувати максимально швидко, - написав Володимир Буряк на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».