Професори ЗДМУ підготували курс лекцій, присвячений коронавірусу

13.04.2020 12:58

Запорізький державний медичний університет отримав від компанії Body Interact Clinical Education доступ до клінічних сценаріїв пацієнтів з COVID-19. Пройти безкоштовний онлайн-тренінг з лікування таких хворих можуть студенти, інтерни, а також лікарі-практики різних спеціальностей.

У вже згаданому лекційному курсі висвітлені сучасні уявлення про механізми розвитку, особливості клінічного перебігу, підходи до діагностики та лікування хворих на коронавірусну інфекцію, яка викликана новим вірусом SARS-CoV2.

Викладений матеріал базується на клінічних рекомендаціях Всесвітньої організації охорони здоров’я, протоколах Міністерства охорони здоров’я України та створеному на їх підставі Алгоритму лікування хворих на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19, у медичних закладах Запорізької області.

Відеодемонстрацію тренінгу підготував завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Сергій Воротинцев. Покрокову інструкцію щодо реєстрації та симуляційного навчання на віртуальному пацієнті - керівниця міжкафедрального тренінгового центру Катерина Романова.

Зазначимо, станом на ранок 13 квітня у Запорізькій області зафіксовано 85 випадків коронавірусної інфекції, 41 з яких у Запоріжжі.