У Запоріжжі триває дезінфекція під’їздів багатоповерхівок

14.04.2020 15:35

Санітарне прибирання й дезінфекцію у під’їздах житлових будинків під час карантину щоденно мають виконувати як ОСББ, так і керуючі компанії. Це один з дієвих способів протидії поширенню небезпечного коронавірусу. Так, працівники КП «Запоріжремсервіс» сьогодні, 14 квітня, попрацювали у Заводському районі. Зокрема навідалися за адресами вул. Алмазна, 45 та 47.

Дезінфекція під’їздів житлових будинків у Заводському районі почалася 18 березня. Нині роботи двірники проводять разом з працівниками КП «Запоріжремсервіс». Обробку здійснюють сертифікованим спецзасобом, що містить хлор.

- У нас є окремий графік, у працівників з комплексного прибирання теж. Щоб не перетинатися, ми обробляємо свою частину будинків, а вони свою, - зазначила інженер ремонтно-виробничої служби КП «Запоріжремсервіс» Тетяна Лехман.

Одна бригада у складі шести працівників впродовж дня обробляє понад 50 багатоповерхівок, а це 120-150 під’їздів. На один витрачають 4-5 літрів дезінфікуючого розчину.

- Це дуже важливо, адже захворювання досить небезпечне. Завдяки проведеній дезінфекції люди почуваються впевненіше, - розповіла малярка КП «Запоріжремсервіс» Людмила Кириленко.

У під’їздах дезінфікують вхідні двері, ручки, перила та поштові скриньки. А от у дев'ятиповерхових будинках - ще й ліфти. Також ретельно обробляють східці та підлогу.