Як запоріжцям подати документи до центру зайнятості під час карантину

15.04.2020 16:37

Як повідомляє міський центр зайнятості, на час карантину містянам рекомендують звертатися до центру в онлайн-режимі, через електронну пошту або через скриньки для прийому кореспонденції, що розміщені у кожному центрі зайнятості.

Подати документи для отримання статусу безробітного запоріжці також можуть через e-mail або скриньку для кореспонденції. Для того, щоб подати заяву через електронну пошту, необхідно зайти на сайт служби зайнятості, обрати рубрику "Електронне подання документів" та ознайомитися з загальною інформацією. Далі треба обрати потрібний або найближчий центр зайнятості. Наступний крок – завантажити з сайту дві заяви, роздрукувати та заповнити їх власноруч. Після цього необхідно поставити підпис та відсканувати заяви. Для цього можна використати безкоштовні додатки на Play Market чи App Store.

Перелік необхідних документів для реєстрації в центрі зайнятості можна знайти за посиланням. Їх можна відсканувати або сфотографувати. Копії документів разом із заявами необхідно сформувати в єдиний електронний лист. У темі листа обовязково повинні бути зазначені прізвище, ім’я, по батькові. Листа необхідно відправити до обраного центру зайнятості та чекати відповідь щодо ухваленого рішення.

Для того, щоб подати заяву через скриньку для кореспонденції, необхідно обрати зручний для обслуговування центр зайнятості. В ньому біля скриньки для кореспонденції розміщені форми заяв про надання статусу безробітного та про призначення виплати допомоги по безробіттю. Форми заяв також можна знайти та завантажити на сайті. Заяви необхідно заповнити особисто та підписати, також додати пакет необхідних для реєстрації документів з копіями. Заяви разом із копіями усіх документів треба скласти у файл та покласти у скриньку для кореспонденції. Після цього – чекати відповіді та тримати зв’язок з кар’єрним радником.

Впродовж 10 днів після завершення карантину до центру зайнятості необхідно буде подати оригінали документів.