Запоріжці об’єднують зусилля для боротьби з коронавірусом

15.04.2020 17:00

Міська влада Запоріжжя продовжує працювати в посиленому режимі, щоб запобігти поширенню коронавірусу, забезпечити життєдіяльність міста. Медичні заклади міста забезпечені запасами засобів індивідуального захисту, дезінфекції, тестами. Активно допомагають місту волонтери.

Ситуацію прокоментував на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк:

- Сьогодні міські лікарні отримали додатково тисячу експрес-тестів на виявлення коронавірусної хвороби. Їх передали волонтери Міського центру допомоги, які також займаються збором продуктів і коштів на них для самотніх і маломобільних людей. Разом з тим, медзаклади забезпечені запасами засобів індивідуального захисту, в тому числі й масками, антисептиками, дезрозчинами та ПЛР-тестами.

На сьогодні кількість хворих у місті – 48, шестеро пацієнтів видужали.

І ще: я вже звертався до запоріжців із закликом фільтрувати інформацію, яку вони отримують з різних, часто недостовірних джерел. Дуже прошу всіх не оцінювати роботу міської влади по публікаціях у «Фейсбуці». Якщо хтось там пише, що я «пропав» кудись, то це навряд можна назвати журналістикою – хоч би звернулися за коментарем у прес-службу, замість того, щоб писати абищо, намагаючись зробити собі псевдорейтинг завдяки гучним заголовкам.

Ми працюємо щодня в посиленому режимі, аби запобігти поширенню коронавірусу та при цьому забезпечити повноцінну життєдіяльність міста. До того ж, змушений відволікатися й на допити за порушеною з приводу роботи транспорту кримінальною справою – тільки в понеділок витратив на це більше трьох годин.

Нагадую, що офіційну інформацію ви можете отримати на сайті Запорізької міської ради та офіційному Телеграм-каналі COVID-19.ЗАПОРІЖЖЯ.