Щодо роботи громадського транспорту в Запоріжжі

16.04.2020 16:43

В умовах карантину міська влада робить все можливе для того, щоб забезпечити оптимальну роботу громадського транспорту з дотриманням вимог Постанови Кабінету Міністрів України. Профільне управління розробляє пропозиції щодо оптимізації роботи в цій сфері та виносить їх на розгляд керівництва міста. На жаль, іноді підготовлені, але не затверджені проєкти рішення використовуються певними особами для того, щоб підвищити рівень суспільної напруги у без того складній ситуації в Запоріжжі.

Зазначимо, що рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради стає офіційним документом лише після його прийняття виконкомом та підписання міським головою. Проєкт рішення ж готують відповідні профільні департаменти, управління міської ради для винесення його на розгляд виконавчого комітету. Така ситуація і з проєктом рішення про внесення змін у рух громадського транспорту з 17 квітня до завершення карантину, яке підготувало управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради.

Після розгляду цього документу міський голова Володимир Буряк, члени виконавчого комітету не підтримали вказаний проєкт рішення. Його було відправлено на доопрацювання. Головне завдання - не скасувати роботу автобусів малої місткості, а оптимізувати маршрути з урахуванням зменшення пасажиропотоку в зв’язку з відповідною Постановою Кабміну, якою передбачено проїзд виключно для певних категорій населення за спеціальними довідками. Тож наразі має бути максимально збережена та кількість маршрутів, яка необхідна для забезпечення перевезення громадян в умовах карантину. При цьому перевезеннями мають бути забезпечені усі райони міста.

У разі прийняття остаточного рішення виконавчого комітету про внесення змін до роботи транспорту про це буде повідомлено додатково на офіційному веб-сайті міської влади.

Закликаємо представників ЗМІ користуватися лише офіційною інформацією та в разі необхідності звертатися за роз’ясненнями до прес-служби.

 

Відділ преси та інформації