Володимир Буряк підняв питання доплат медикам під час селекторної наради з Андрієм Єрмаком

23.04.2020 16:06

Питання доплат медичним працівникам, які безпосередньо задіяні у ліквідації епідемії та здійсненні заходів з запобігання поширенню коронавірусної інфекції, лікуванні пацієнтів з коронавірусом сьогодні є одним з найбільш актуальних не лише для Запоріжжя.

На центральному рівні неодноразово наголошувалося, що такі доплати медики почнуть отримувати з березня у розмірі 300% посадового окладу. Кабінет Міністрів України, Міністерство охорони здоров’я нещодавно повідомили, що кошти на це є. Вони були передбачені під час внесення змін до Державного бюджету України. Також наприкінці березня було прийнято закон, яким впроваджені такі доплати. Однак у медичних закладах Запоріжжя цих грошей поки не отримали.

Саме тому під час селекторної наради з керівником Офісу Президента України Андрієм Єрмаком міський голова Володимир Буряк підняв питання виплати обіцяних доплат медичним працівникам.

Зазначимо, у нараді, яку за дорученням Президента України Володимира Зеленського провів сьогодні Андрій Єрмак, взяли участь представники різних регіонів України. Серед тем обговорення  - реалізація запланованих заходів, які спрямовані на боротьбу з поширенням коронавірусної інфекції. Одним з таким заходів є введення доплат медичним працівникам.