У програмі «Черговий по місту» обговорили питання життєдіяльності карантинного Запоріжжя

24.04.2020 15:34

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. Так, 23 квітня гостем студії став перший заступник міського голови Сергій Мішок і відповів на всі запитання глядачів, які вони ставили телефоном та в соціальній мережі «Фейсбук».

Спочатку гість програми привітав всіх телеглядачів з Великодніми святами. Однак, не зважаючи на рекомендації лікарів, багато запоріжців все ж пішли до церкви, через це тепер очікують новий спалах захворюваності коронавірусом на початку травня.

Також перший заступник міського голови підкреслив, що на поминальні вихідні 25-26 квітня запорожці не зможуть потрапити на територію кладовищ міста. Всі вони будуть закриті і охоронятимуться на період карантину. За недотримання правил передбачається штраф. Відвідати могили близьких можна буде вже після закінчення карантину.

- З іншого боку нам потрібно надати людям більше можливостей у цей непростий період. Не тільки зобов'язати їх сидіти вдома, а й допомогти впоратися з проблемами, які спричиняє карантин. Одна з них - це труднощі з оплатою комунальних послуг. Ми зараз ведемо переговори з підприємствами, з банками, щоб разом виробити алгоритм дій, аби полегшити людям процедуру оплати послуг. Наприклад, Укрпошта вже допомагає пенсіонерам здійснити оплату онлайн. Таким чином і людям не потрібно бути в громадських місцях, і життєдіяльність міста не зупиняється, - сказав Сергій Мішок.

Також він розповів, що, не дивлячись на карантин, всі міські комунальні підприємства працюють в штатному режимі. За дорученням міського голови зараз ведеться посилене прибирання та підготовка до літнього сезону, активно озеленюють території, впорядковують малі архітектурні форми. Все для того, щоб запоріжці після карантину змогли насолодитися парками і скверами.

Також гість програми повідомив про події, які відбулися в Запоріжжі останнім часом. Як зазначив Сергій Мішок, в місті представили дизайн нового Запорізького трамваю. У нього не тільки більш сучасний вигляд, але й вдосконалені технічні параметри. До кінця року планується, що на лінію вийдуть чотири таких трамваї.

У ході ефіру глядачі могли ставити свої запитання гостю - телефоном або в соціальних мережах.

Всі актуальні новини про епідеміологічну ситуацію в місті можна дізнатися на офіційному Телеграм-каналі міської влади https://t.me/covid_zp.