Володимир Буряк про доплати медикам та допомогу малому бізнесу

24.04.2020 15:50

Медичні заклади Запоріжжя забезпечені запасом засобів індивідуального захисту, дезінфекції, антисептиків, і продовжують їх отримувати. Днями надійшла чергова велика партія, у складі якої медичні комбінезони, респіратори, маски, захисні окуляри та багато іншого. Однак щоб попередити активне поширення коронавірусної хвороби важливо дотримуватися карантинних вимог, залишатися за можливості вдома. На цьому сьогодні наголосив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

У Запоріжжі продовжує зростати кількість хворих на коронавірус. Всі запоріжці знаходяться у зоні ризику, кожен несе відповідальність не лише за себе, а й за здоров’я оточуючих. Саме тому важливо дотримуватись вимог карантину. Міський голова закликав запоріжців залишатися вдома, щоб вберегти себе та своїх рідних.

Володимир Буряк підкреслив, що медичні заклади міста забезпечені запасами засобів індивідуального захисту, дезрозчинів, антисептиків і тестів на виявлення коронавірусної інфекції. Днями надійшла ще одна велика партія: 12 тисяч медичних захисних комбінезонів, 60 тисяч респіраторів, 200 тисяч масок, 22 тисячі захисних щитків і окулярів, 19 тисяч медичних халатів, фартухів та ізоляційних халатів, 180 тисяч рукавичок різного класу та інше.

- Я дякую медикам, які щодня знаходяться «на передовій». Хочу повідомити, що вчора під час селекторної наради підняв перед керівником Офісу Президента Андрієм Єрмаком питання виплати обіцяних доплат медичним працівникам у розмірі 300% від окладу з Держбюджету. Лише за березень запорізькі лікарі не отримали більше 2 млн грн! Це викликає не лише обурення, але й провокує соціальний вибух серед тих, хто лікує хворих на коронавірус і щодня ризикує своїм здоров’ям! Тому також офіційно звернувся до СБУ щодо необхідності правильного аналізу цієї ситуації. Не репресивні заходи, а своєчасна виплата заробітної плати в повному обсязі зніме напруження в медичній сфері міста! - наголосив Володимир Буряк.

Міський голова відзначив внесок волонтерів і бізнесу, які допомагають самотнім та маломобільним людям з доставкою продуктових наборів.

Володимир Буряк також повідомив, що наступного тижня презентує програму виходу міста з коронакризи, яка розробляється разом з експертами в різних галузях. Переважно вона буде спрямована на допомогу саме малому бізнесу.